IJspiste in Gent

IJspistes en schaatsbanen in Vlaanderen

Op bevroren vijvers is het nog even wachten, maar gelukkig kan je op heel wat andere plekken wel je schaatsen aantrekken. Hier vind je de leukste ijspistes en schaatsbanen: op de kerstmarkt in de buitenlucht, of lekker professioneel indoor.

 

Glijd recht naar de kerstmarkt

Voor dichtgevroren vijvers en plassen is het nét niet koud genoeg, maar gelukkig kan je tijdens de eindejaarsperiode ook midden in de stad lekker buiten schaatsen, op heel wat kerstmarkt en winterfeesten. Muts op, handschoenen aan en gaan op die schaatsbaan!

  • In Hal 5 in Leuven kan je tijdelijk schaatsen op een milieuvriendelijke piste gemaakt uit kunststof panelen. Dat voelt net als echt ijs, maar dan minder nat en koud. 
  • Ook in Gent is er een tijdelijke ijspiste: het Emile Braunplein lijkt wel een tafereel van Bruegel, waarin warm ingeduffelde schaatsers door een middeleeuws decor glijden. 
  • De ijsbaan van Koksijde doet er nog een schepje bovenop en organiseert thema-avonden. Altijd al eens willen schaatsen in je pyjama, lederhosen of kerstmankostuum? Hier kan het allemaal. 

In de meeste schaatsbanen moet je je plekje reserveren en soms is een mondmasker verplicht: check zeker op voorhand de maatregelen waar je rekening mee moet houden. 

 

Indoor schaatsbanen

Geen of te dun ijs buiten, dan trek je toch gewoon richting indoor schaatsbanen. Daar kun je in de beste omstandigheden de olympisch schaatskampioen in jezelf naar boven laten komen. Ga gerust voor goud!

 

Gratis met je UiTPAS

Laat je trakteren! Op sommige pistes kan je gratis schaatsen in ruil voor UiTPASpunten.

    

Alle ijspistes en schaatsbanen

20 feb - 24 feb

Play & Sport - NIEUW! Unihockeystage met schaatsactiviteit in Herentals - Krokusvakantie

Herentals

 

Lees ook

Reeks
Winter