Feest

Hier vind je de zotste feestjes in het Brussels Gewest

Een goede chirofuif kan al eens leuk zijn, maar een feest met een goed concept en geweldige dj's, dat houdt je heel de nacht op gang. Wij zochten uit op welke plekken het Brussels Gewest je uit de bol kan gaan.

Bonnefooi

Bijna platzak maar toch zin in een feestje? Dan is café Bonnefooi in hartje Brussel een perfecte optie voor jou. Haast elke avond kan je er terecht voor een live concert of dj-set en dat gratis en voor niets tot in de vroege uurtjes. Lees: tot zes uur ’s ochtends op weekdagen en acht uur ’s ochtends in het weekend. De plek bij uitstek om nieuwe muziek en nieuwe mensen te leren kennen. Alternatieve muziek en crazy vibes gegarandeerd.

Fuse

Van heinde en verre trekt men naar dé techno tempel van Brussel: de Fuse. Van de unieke atmosfeer moet je eens geproefd hebben. Vooral de climaxen op het einde van de avond zijn om ‘U’ tegen te zeggen. Op zondag vindt de LGBTQ+-avond plaats, die even bekend als de moeite waard is. Kortom, Fuse is een club voor de techno die-hards die op zoek zijn naar de hoogstaande muziek van gisteren, vandaag én morgen.

ZODIAK

De place to be voor de elektronische muziekliefhebber bevindt zich op een paar stappen van de Brusselse Grote Markt. ZODIAK is een streling voor het oor en het oog, waarbij clubben en underground hand in hand gaan. Je ontdekt er de betere elektronische muziek van eigen bodem en daarbij ook veel jong talent. In drie verschillende kamers kan je er losgaan op trance, house en acid house. Velen vergelijken het met de underground scene in Berlijn, alleen moet je er minder ver voor reizen.

C12

Het collectief Deep in House richtte het platform C12 op, verscholen in de Horta Gallery naast het centraal station. Het is een project dat vrijheid, diversiteit en creativiteit wil aanmoedigen. Je kan hier concerten, kunstinstallaties en een lokale markt bewonderen, maar bovenal goed feesten. Het collectief achter de club haalde De School in Amsterdam en Berghain in Berlijn. Vooral de niche dj's op de club nights onderscheiden C12 van de rest. Opgelet, de club is 21+.

Club Clandestin

In deze intieme club met kitscherig interieur kan je genieten van de betere 80’s en 90’s hits, house, disco en live concerten. De fotokaders aan de bakstenen muren maken de locatie uniek in het uitgangsleven. De anonieme gevel aan het einde van een steegje geeft niet prijs dat er tot in de vroege uurtjes wordt doorgegaan. Deze vreemde eend in de bijt is zeker een bezoekje waard!

Havana Club

De naam geeft het zelf al weg: in de Havana Club vind je de pure mambo, rumba en salsa vibes en de betere Cubaanse cocktails. Een perfecte plek voor de feestganger die zin heeft om de heupen los te gooien.

 

Meer dansen in Brussel?

 

Dans in Brussel

Dit zijn de muziekcafés in Brussel