MSK Gent

Hier vind je de topstukken in de schone kunsten

Een rijke kunstgeschiedenis vraagt om rijkgevulde musea. Hier vind je de beste, mooiste en beroemdste werken in Vlaanderen en Brussel.

1. Bozar

Naast muziek en theater, heeft de BOZAR ook verschillende expositieruimtes voor actuele en schone kunsten. Je krijgt er elk jaar opnieuw tientallen tentoonstellingen te zien.

2. MSK Gent

Het MSK, kort voor Museum voor Schone Kunsten, toont de pracht van de schilder- en prentkunst uit de Zuidelijke Nederlanden. Ook beeldhouwkunst en de Europese schilderkunst maken een groot deel uit van de collectie. In verschillende tentoonstellingen tonen ze het oeuvre van een bepaald thema of artiest.

Meerdere dagen en locaties

Restauratie Lam Gods

3. M Leuven

Het M Leuven combineert steeds hedendaagse kunst met oude meesters. Het museum bevindt zich in het historisch centrum van Leuven en is de verblijfplaats van meer dan 52.000 objecten. Vooral de kunstproductie in Leuven en Brabant van de middeleeuwen tot de 20ste eeuw maken het grootste deel uit van die permanente collecties.

Meerdere dagen en locaties

DIERIC BOUTS. Beeldenmaker

4. Groeningemuseum (Brugge)

Het Groeningemuseum toont een gevarieerd overzicht van de geschiedenis van de Belgische beeldende kunst met als hoogtepunt de topwerken van de wereldberoemde Vlaamse primitieven. Daarnaast hangen en staan er ook topwerken uit de 18de en 19de eeuw en meesterwerken van het Vlaamse expressionisme.

6. KMSKA (Antwerpen)

Het KMSKA omvat zeven eeuwen kunst: van Vlaamse primitieven tot expressionisten, allemaal wereldberoemde meesters. De collectie bevat werken van James Ensor en Rik Wouters en toont die samen met verschillende tijdelijke tentoonstellingen het mooiste wat België heeft geproduceerd aan kunst. Na een lange en uitgebreide renovatieperiode is het KMSKA sinds september 2022 terug geopend.

Reeks
Museum