Sinterklaas begroet kinderen

Hier kan je Sinterklaas ontmoeten

6 december nadert, de spanning stijgt: Sinterklaas komt eraan. Van feestelijke intredes tot grappige voorstellingen, dit zijn de leukste activiteiten waar je de Sint en zijn vrienden kan ontmoeten.

1. Feestelijke intredes

Op zaterdag 18 november arriveert de Sint officieel met zijn stoomboot in Antwerpen. Daarna begint hij aan zijn tournee doorheen Vlaanderen: in heel wat steden en gemeenten kan je Sinterklaas en zijn pieten ontmoeten tijdens feestelijke intredes en vrolijke optochten. Het ideale moment om je verlanglijstje af te geven, alvast wat snoep en chocolade voor te proeven, en vooral om te laten zien dat je dit jaar héél braaf geweest bent.

2. De Sint op het witte doek

Je ziet Sinterklaas niet enkel op de daken en in je schoorsteen, maar ook in de bioscoop. In Sinterklaas en Koning Kabberdas zie je het verhaal van Riko Tik, die vroeger gepest werd en nu alle kinderen wil terugpesten. En dus vervalst hij het boek van de Sint zodat het lijkt alsof iedereen stout geweest is. Hij vermomt zich als Koning Kabberdas en gaat naar het huis van de Sint om de heilige man met het boek op te zadelen. Als dat maar goed afloopt ... 

3. Gluur binnen in het huis van de Sint

Waar slaapt de Sint? Wanneer eet hij en wat lust hij graag? Draagt hij een kamerjas? Je komt het allemaal te weten in het Huis van Sinterklaas in Hasselt. Met een bende Pieten in huis is er altijd wel iets te beleven: steek Conchita een handje toe en help de Sintelijke was ophangen, schoentjes pimpen of speculaas bakken. En Sinterklaas zelf, die loopt er natuurlijk ook rond. 

4. Hulp gevraagd in Mechelen

Grote paniek in Mechelen: Sinterklaas is zijn speciale beiaardmelodie kwijt. Aan de pieten om die terug te vinden, maar in deze drukke dagen kunnen die wel een handje hulp gebruiken. Ga je mee op zoek en help je om er een geweldig Sinterklaasfeest van te maken? 

5. Sint-Niklaas, stad van de Sint

Ook Sint-Niklaas verwelkomt Sinterklaas met open armen - hoe kan het ook anders, met zo'n naam. In de stad valt tot 6 december vanalles te beleven: er is een zoektocht, overal lopen Pieten rond en er is zelfs een circusspektakel, waarin de pieten hun gekste kunsten laten zien. 

Meer pret met Sinterklaas

Meerdere dagen en locaties

Theatercompagnie de Kroon - Sinterklaas en het schoorsteenbeest