Poëzieweek

Hier kan je naartoe tijdens de Poëzieweek

Poëzie zit in kleine hoekjes, maar van 27 januari tot 2 februari mag het wat zichtbaarder: dan vieren we de Poëzieweek.

 

Dichter bij een dichter

Overal in het land kan je de komende week poëzie vinden: in de bibliotheek, in je boekhandel, op het raam van je buren ... En in de natuur, want dat is dit jaar het thema van de Poëzieweek: er zijn wandelingen, voordrachten in open lucht en concerten in het bos. Of misschien laat je je wel inspireren om zelf enkele natuurverzen te schrijven? 

Een hele week lang kan je dichters en hun werk ontmoeten in hun natuurlijke biotoop - of dat nu de bib of de natuur is. We helpen je op weg met een bloemlezing uit het programma: 

  • In Antwerpen mag je je mooiste woorden naar het Begijnhof brengen: Peter Holvoet-Hanssen kiest een selectie uit de ingezonden verzen die ter plekke neergeschreven worden in het Grootboek, om te bewaren voor het nageslacht. 
  • Laat je op sleeptouw nemen door een gids voor een poëziewandeling in Hasselt: je wandelt langs tien gedichten van bekende Nederlandstalige auteurs, die voor de gelegenheid worden voorgedragen in het Hasselts dialect
  • In Dessel neemt Juf Pol je mee naar de natuur, waar ze heel wat van haar sappige en enthousiaste schrijfsels verstopt heeft. 
  • Toevallig (of niet?) valt de Poëzieweek dit jaar samen met het Grote Vogeltelweekend. In het Zoniënwoud kan je tijdens het tellen ook naar gedichten luisteren. 
  • Dringend mooie woorden nodig? Bel naar de poëzietelefoon en laat je gratis trakteren op lieveheersbeestjeswoorden, slingerplantzinnen en varenverzen.

 

Alle activiteiten tijdens de Poëzieweek