30CC

Hier betaal je wat je kwijt kan voor cultuur

Een nieuwe formule zorgt ervoor dat je toch op uitstap kan als je het niet breed hebt, dankzij de steunprijs die een andere bezoeker betaalt voor een ticket. Pay what you can!

Pay what you can voor podiumkunst bij VIERNULVIER

Na een succesvolle testperiode in het najaar van 2022 trekt VIERNULVIER verder de kaart van de variabele ticketprijzen en breiden ze het pay what you can-aanbod uit. Voor de podiumvoorstellingen kies je uit drie verschillende tarieven zelf hoeveel je betaalt voor een ticket.

Theater bij 30CC

Bij enkele theatervoorstellingen hanteert 30CC in Leuven dit nieuwe systeem. De suggestieprijs staat centraal en in het vet. Als een lager tarief het jou vergemakkelijkt om te komen, mag je die selecteren. Kan je iets meer betalen, dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen.

Iedereen welkom bij het Kaaitheater

Voor alle voorstellingen in het komende Kaaiprogramma koop je tickets aan de prijs die jij bepaalt. Bij elke voorstelling vind je een reeks prijzen terug waaruit je zelf kan kiezen. De onderlijnde prijs is de suggestieprijs. Vergemakkelijkt een lager tarief je bezoek? Dan ben je vrij dat te kiezen. Kan je je een hogere ticketprijs veroorloven? Dan zorg jij ervoor dat anderen minder kunnen betalen.

Let op: bij voorstellingen die ze samen met andere theaters organiseren, is dit systeem enkel van toepassing wanneer je tickets via het Kaaitheater koopt. Aan de kassa op de voorstellingsavond zelf gelden mogelijk andere prijzen.

Expo's bij Kunsthal Gent

Op weekdagen is Kunsthal een werkplek voor kunstenaars en artistieke organisaties, maar kan je er ook naar lezingen, workshops en performances. In het weekend is het een tentoonstellingsruimte waar je zelf de ticketprijs bepaalt. Of je nu snuffelaar of minnaar bent, je bent met elk budget welkom.

Audiovisiele kunsten bij argos

Bij argos kan je terecht voor interessante expo's over film en videokunst. Daarnaast zijn er ook lezingen, vertoningen, voorstellingen, concerten, workshops en meer. Bezoekers betalen de toegangsprijs die het best past bij hun huidige financiële situatie.

Leer iets nieuws bij Wisper

WISPER pakt drie keer per jaar uit met een cursusaanbod theater, dans, literatuur, muziek, fotografie en beeldende kunsten. Voor de meeste cursussen kan je je inschrijven aan reductie-, standaard- en plustarief.

Jazz en folk op Brosella Festival

Bij elke dag- en weekendpas voor Brosella Festival hoort een steunprijs. Door die te betalen maakt de bezoeker het mogelijk dat anderen, die het financieel minder makkelijk hebben toch naar een festival kunnen gaan aan een lager tarief.

Koop eens een ticket extra

Dankzij Enchanté vzw kan je een extra ticket kopen, dat aan de kant gelegd wordt voor iemand die het kan gebruiken. Dat kan je doen bij hartelijke plekken zoals musea en bioscopen in zeven verschillende steden. Je bijdrage gaat volledig naar iemand die er écht deugd van heeft. Trakteren doe je bij de hartelijke plekken zelf of online.