Kinderen in Hasselt

Hasselt met kinderen: 5 tips voor een speelse citytrip

Citytripje gepland met het hele gezin? Trek eens naar Hasselt voor spannende speurtochten, heerlijke lekkernijen en winterse gezelligheid.

1. Speuren tegen de honger

Wist je dat Hasselt ook weleens de hoofdstad van de smaak genoemd wordt? Er is heel wat lekkers om van te proeven, veel meer dan de bekende Hasseltse speculaas. De Knibbel Knabbel Tocht stuurt je met een lege picknickmand de stad in: zoek het antwoord op de vragen en laat je zo naar allerlei lekkernijen leiden. Mandje vol? Dan kan je op zoek naar een leuk plekje om van je picknick te smullen. 

Als je speurneus nog fris is kan je na je picknick op stap voor de Hasseltse Heldentocht: ga op zoek naar de helden op straatnaambordjes en in standbeelden en breng hen heel even weer tot leven om de weg naar de schatkist te zoeken. 

2. Mysterieuze burgers in het Stadsmus

Benieuwd geworden naar de geschiedenis van Hasselt? Dan moet je naar het Stadsmus. Daar ontmoet je de bekende en minder bekende inwoners van de stad (er is zelfs een mysterieuze burger die maar een keer om de zeven jaar het licht ziet): vinden jullie samen de Langeman, die zich ergens in het museum verstopt heeft? 

3. Kunst voor kleine spotters

Hasselt is de ideale bestemming voor kleine en grote kunstliefhebbers: je vindt kunstwerken in musea zoals Z33 of Villa Verbeelding, maar ook gewoon tegen de muren van de stad. Vanaf Villa Verbeelding vertrekt de illustratieroute, langs prachtige muurschilderingen van de beste illustratoren van Vlaanderen. 

Nog niet uitgekeken? Dan kan je ook met een app op zoek naar de mooiste street art in Hasselt

4. Ravotten op Domein Kiewit

Net buiten de stad ligt Domein Kiewiteen heerlijke plek om te ravotten: leef je uit in het speelbos, de buitenspeeltuin of op een van de avontuurlijke knuppelpaden en wandelroutes. Of ga een kijkje nemen in de kinderboerderij, waar je geiten, konijnen, ganzen en varkens kan ontmoeten. 

5. Een magisch Winterland

Tijdens de koudste maanden is Hasselt extra magisch, want dan verschijnt in het midden van de stad een gezellig Winterland. Duik in een winterdorp vol versieringen en fonkelende lichtjes, maak een rondje op de schaatsbaan of in het reuzenrad of piep eens binnen in het Huis van de Kerstman. 

Reeks
Citytrips