Kinderen in Hasselt

Hasselt met kinderen: 5 tips voor een speelse citytrip

Citytripje gepland met het hele gezin? Trek eens naar Hasselt voor spannende speurtochten, heerlijke lekkernijen en winterse gezelligheid.

1. Speuren tegen de honger

Wist je dat Hasselt ook weleens de hoofdstad van de smaak genoemd wordt? Er is heel wat lekkers om van te proeven, veel meer dan de bekende Hasseltse speculaas. De Knibbel Knabbel Tocht stuurt je met een lege picknickmand de stad in: zoek het antwoord op de vragen en laat je zo naar allerlei lekkernijen leiden. Mandje vol? Dan kan je op zoek naar een leuk plekje om van je picknick te smullen. 

Als je speurneus nog fris is kan je na je picknick op stap voor de Hasseltse Heldentocht: ga op zoek naar de helden op straatnaambordjes en in standbeelden en breng hen heel even weer tot leven om de weg naar de schatkist te zoeken. 

2. Mysterieuze burgers in het Stadsmus

Benieuwd geworden naar de geschiedenis van Hasselt? Dan moet je naar het Stadsmus. Daar ontmoet je de bekende en minder bekende inwoners van de stad (er is zelfs een mysterieuze burger die maar een keer om de zeven jaar het licht ziet): vinden jullie samen de Langeman, die zich ergens in het museum verstopt heeft? 

4. Ravotten op Domein Kiewit

Net buiten de stad ligt Domein Kiewiteen heerlijke plek om te ravotten: leef je uit in het speelbos, de buitenspeeltuin of op een van de avontuurlijke knuppelpaden en wandelroutes. Of ga een kijkje nemen in de kinderboerderij, waar je geiten, konijnen, ganzen en varkens kan ontmoeten. 

Reeks
Citytrip