Gratis in Antwerpen

Gratis in Antwerpen

Flaneren door 't Stad zonder een cent op zak? Het leven is duur, maar dat betekent niet dat we mismoedig thuis voor de tv moeten blijven zitten. Er zijn namelijk heel wat leuke evenementen die je nul euro kosten en waar je toch behoorlijk wat plezier aan beleeft.

 

Gratis muziek

Vergeet het Sportpaleis: op heel wat plekken in Antwerpen - zoals jeugdcultuurcentrum Het Bos - pik je zomaar gratis concertjes mee. Dat is niet alleen veel gezelliger, maar ook verrassender: gewoon ergens binnenstappen en de muzikale ontdekkingen op je af laten komen. 

 

Gratis kennis

Wie zijn brein aan het werk wil zetten kan ook in Antwerpen kiezen uit een weelde aan gratis lezingen en debatten. Helemaal voor niets krijg je een update over poëzie, Pieter Bruegel, filosofie of de Tweede Wereldoorlog.

 

Gratis kunst en geschiedenis

In een pak galerijen in Antwerpen kan je áltijd gratis terecht voor een gezonde portie beeldende kunst: de bekendste is ongetwijfeld De Zwarte Panter. Vergeet ook zeker niet om eens in een kerk binnen te springen: in de Sint-Pauluskerk hangt bijvoorbeeld zomaar een echte Rubens te blinken.  

Ben je inwoner van Antwerpen? Dan kan je met een A-kaart iedere eerste dinsdag van de maand gratis binnen in alle Antwerpse musea, bijvoorbeeld het Letterenhuis, het Red Star Line Museum, het MAS en het Plantin-Moretusmuseum. En met een museumpas bezoek je deze musea het hele jaar door gratis.

 

Gratis frisse lucht

Frisse lucht kost ook niets, dus strek je benen en trek eropuit voor een fikse stadswandeling of een rondje door een van de Antwerpse parken. Kom tot rust in Park Spoor Noord of het Stadspark, of maak een artistiek verantwoorde wandeling in het Middelheimmuseum

Vergeet ook zeker niet de architecturale parels die de stad rijk is: ga uitwaaien op het dak van het MAS (zo heb je in één keer heel Antwerpen gezien), of wandel eens naar het indrukwekkende nieuwe Havenhuis. 

Let wel op: gratis betekent niet altijd dat je niet moet reserveren - check dus steeds op voorhand of dat nodig is.

 

Alle gratis activiteiten in Antwerpen