Galerij

Dit zijn de leukste galerijen in Vlaams-Brabant

Zin om rond te snuisteren tussen interessante kunstcollecties in jouw buurt? Wij zetten de kunstgalerijen bij uitstek in Vlaams-Brabant even voor jou op een rijtje.

Alexia Werrie Gallery

ART IN A HOUSE mag je bij de selectie kunst van Alexia Werrie letterlijk nemen. De tentoonstellingen vinden plaats in haar persoonlijke woonkamer in Tervuren. Hier toont ze de ontdekkingen die ze maakte tijdens haar reizen door Afrika en het Midden-Oosten. Alexia reist de wereld rond op zoek naar nieuwe artiesten, waarvan ze het werk nadien tentoonstelt. De techniek is overbodig, het gaat om de kunst op zich. Tekenkunst, installaties, schilderijen: je vindt het er allemaal.

Whitehouse Gallery

Dichtbij de stad Leuven vind je midden in het groen in een gerenoveerde 18e eeuwse villa de Whitehouse Gallery. Naast het huis bevindt zich een white cube, waar twee keer per jaar een kunstenaar wordt voorgesteld door een curator. De galerij ondersteund zowel hedendaagse kunstenaars met een mooi cv, als opkomend talent. Geniet van het kleurrijke werk van Anton Cotteleer, de narratieve tekeningen van Stefan Serneels of de stilte en subtiliteit in het werk van Sarah Westphal.

Galerie Art Valley

In de woonkamer en tuin van Joëlle en Johan vind je een mix van hun grote liefde voor kunst en natuur terug. Met hun galerij in de woonkamer en hun beeldentuin willen ze kunst voor iedereen toegankelijk maken. Joëlle geeft ook regelmatig workshops. Geniet van schilderkunst en beeldhouwwerk in een intieme en hartelijke setting.

Nationale 8 Gallery

De kunstgalerij bevindt zich een de steenweg N8 die Brussel met Koksijde verbindt. Vader en dochter Erzeel willen contrasteren met de lelijke grijshied van de steenweg, door een ode aan schoonheid te brengen. Tijdloze kunst die hen raakt, vind je hier. Het enige criterium? Voeling hebben met de kunstenaar en zijn verhaal, en erdoor geraakt worden. Zowel schilderkunst, beeldhouwkunst als fotografie zijn hier te vinden. Bewonder er de rauwe zwart-wit beelden van Frederik Buyckx, de door ‘Light & Space’-movement geïnspireerde werken van Daniel O’Toole en de sprekende foto’s van jonge fotograaf Daniil Lavrovski.

HANGAR14

Oprichter Luc Van Loock wil in zijn hangar in het bedevaartsoord Scherpenheuvel, zijn publiek kennis laten maken met de technieken die gebruikt worden bij de totstandkoming van een kunstwerk. Naast tentoonstellingen van eigen werk en dat van andere kunstenaars, organiseert Luc ook andere activiteiten zoals kunstroutes. Zelf is hij grafisch kunstenaar en geeft hij met zijn werken kritiek op politieke en sociale situaties die hem aanspreken.

 

Meer te doen in Vlaams-Brabant