lokale cinema

Dit zijn de (indie)-filmzalen in West-Vlaanderen

Wat is er beter dan op een rustige, miezerige avond te genieten van een prachtfilm? De ideale locatie om van zo’n film te genieten is een gezellig klein filmzaaltje in de buurt. We verzamelden de beste cinemazalen in West-Vlaanderen.

1. Budascoop (Kortrijk)

Voor alle cinefielen die graag wat meer halen uit hun cinema-ervaring en niet willen blijven hangen bij Hollywoodfilms, is er de Budascoop. Hier krijgen films uit de marge een kans om te shinen op het witte doek. Bovendien haalt Budascoop klassiekers van onder het stof en brengen ze die in een digitale versie opnieuw uit.

2. Cinema De Keizer (Lichtervelde)

Cinema De Keizer is de oudste dorpscinema van ons land. In 1924 werd de eerste film getoond in het café, en dat was het begin van een hele reeks voorstellingen tot op de dag van vandaag. Het programma is er voor jong en oud, gevuld met Vlaamse releases en nieuwe hollywoodfilms.

3. Cinema Lumière (Brugge)

In Brugge is er Cinema Lumière. Een stadsbioscoop waar je je terug in de tijd waant, met een rode trappenhal, oude filmposters en een gezellige sfeer. Ze tonen er allerlei blockbusters en alternatieve pareltjes. Een programma waar elke meerwaardezoeker of eenmalige filmbezoeker zijn hartje kan ophalen. 

4. Cinema Rio (De Haan)

Al meer dan dertig jaar is er het kleine cinemazaaltje Cinema Rio in De Haan. Natuurlijk kan je hier van elke film genieten zoals je ook in een grote zaal zal doen, maar je krijgt hier meer: meer charme, meer rust en meer gezelligheid. 

5. Cinéstar (Waregem)

Meer dan twintig jaar geleden opende Cinéstar, een onafhankelijk bioscoopje in Waregem. In de kleine cinema kijk je naar blockbusters en het beste van de Belgische filmwereld. Bovendien organiseren ze er terugkerende evenementen zoals een heuse ‘ladies night’.

6. Cityscoop (Roeselare)

Begrijp het niet verkeerd, Cityscoop in Roeselare is absoluut geen kleine cinema. Met zeven zalen kunnen ze een rijkgevuld programma presenteren en ook kleinere parels en filmklassiekers bovenhalen. 

 

Meer over film?