(indie) filmzalen

Dit zijn de (indie)-filmzalen in Oost-Vlaanderen

Wat is er beter dan op een rustige, miezerige avond te genieten van een prachtfilm? De ideale locatie om van zo’n film te genieten is een gezellig klein filmzaaltje in de buurt. We verzamelden de beste cinemazalen in Oost-Vlaanderen.

 

Ciné Palace – Feestpaleis (Aalst)

In Aalst kan je op twee locaties terecht voor een goed staaltje film. Ciné Palace en het Feestpaleis worden door hetzelfde team uitgebaat en zijn beiden te herkennen aan het felblauwe neonlicht dat in schrijfletters de titel van de zaal aangeeft. Voor 8 euro al bemachtig je er een ticketje dat goed is voor een avond filmgenot. Hier kan je genieten van de grote blockbusters en van een kleine selectie arthouse films.

 

KASKcinema (Gent)

In KASKcinema Gent kan je terecht voor alle films die buiten het reguliere distributieaanbod vallen. Festivalhits, klassiekers, cultfilms en documentaires pronken er op de programmatie. Ook het betere animatiewerk, audiovisuele experimenten en kortfilms worden er geprojecteerd. 

 

Cinema Albert (Sint-Gillis)

Na de terugtrekking van de Duitsers werd Cinema Albert in 1918 een feit. De cinema werd opgericht en beheerd door de familie Rydant, en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds door hun kleinzoon beheerd. De nostalgie van vroeger vloeit hier samen met de technologie van vandaag, voor een uitstekende maar toch charmante filmbeleving. Wekelijks krijgen enkele wereldse producties een plekje tussen de grotendeels Amerikaanse programmatie. En voor wie eens speciaal wilt doen: je kan er ook genieten van een 3D-film.

 

Sphinx Cinema (Gent)

In 1912 vormde het Liberale Huis Patria al een plek voor filmvertoningen, sindsdien is het huis telkens heruitgevonden als cinema, tot het in 1986 de naam Sphinx kreeg. In ’95 werd Sphinx Cinema tot slot omgedoopt tot arthouse cinema, waar hij tot op de dag van vandaag voor bekend staat. Wanneer je in de mood bent voor een artistieke film, moet je op de Sint-Michielshelling in Gent zijn.

 

Cinema Central (Ninove)

In 1919 werd deze buurtbioscoop opgericht door Achille Wauters, sinds de jaren ’60 wordt het uitgebaat door de familie Raes. De originele retrotrap werd behouden en vormt één van de pronkstukken van de cinema. Cinema Central telt twee zalen waar je ook 3D-films kan bekijken. Bekijk hier de kaskrakers van het moment binnen een gezellige setting.

 

Studio Skoop (Gent)

Voor internationaal geprezen films uit alle hoeken van de wereld  zit je goed bij Studio Skoop in Gent. Wand tot wand projectie en surround klank maken de belevenis nog intenser. Na een bezoek aan één van de vijf zalen kan je terecht in het gezellige Studio Skoop Café

 

Cinema Focus (Geraardsbergen)

Ook in Geraardsbergen stuit je nog op een buurtcinema. Cinema Focus toont de laatste nieuwe films. Van 14u tot 20u kan je aansluiten bij één van de acht voorstellingen van de dag. Voor 10 euro scoor je een ticket en de bijhorende ontspannende avond. Kan je niet goed kiezen? Check dan even van de filmbesprekingen op de site.

 

Wil je nog meer film?