(indie) filmzalen

Dit zijn de (indie)-filmzalen in Limburg

Wat is er beter dan op een rustige, miezerige avond te genieten van een prachtfilm? De ideale locatie om van zo’n film te genieten is een gezellig klein filmzaaltje in de buurt. We verzamelden de beste cinemazalen in Limburg.

Cameo

In cinema Cameo in Sint-Truiden kan je genieten van een film voor maar 7 euro. De hippe zaal toont kaskrakers in een gezellige setting. Het digitaal beeld en geluid zijn technisch hoogstaand, waardoor je volledig in de film wordt meegezogen. Tijdens Zebra Cinema tonen ze elke dinsdag om 20u15 een parel van een film, vergezeld door een inleiding van een filmkenner. Zeker een bezoekje waard.

 

 

The Roxy Theatre

Wanneer je zin hebt in een filmavond en in de buurt van Beringen bent, dan is The Roxy Theatre dé cinema bij uitstek om naartoe te trekken. Deze retro cinema doet je even teruggaan in de tijd met zijn rode fluwelen stoelen in de zaal. Voor 8 euro kan je er al van een mooie film genieten. Ook organiseren ze Ladies en Men’s Nights, ElaN Filmavonden en muziekspecials. Zeker in het oog houden, dus. 

 

Cinema Victoria

In Cinema Victoria in Genk kan je geen films meer bekijken, maar het is wel een parel om te ontdekken. De verborgen cinema is eigendom van meneer Ververakis, die vroeger werkte in de tv- en filmsector. De originele houten klapstoelen staan er nog, het doek hangt nog strakgespannen aan de muur en er is nog een grotesk balkon waar het publiek op kon plaatsnemen. Op deze plek worden films nog handmatig teruggespoeld door de volledige rol terug te draaien. Jammer genoeg is cinema Victoria gestopt in de jaren ’90. De concurrentie was te groot.

 

 

Wil je nog meer film?