(indie) filmzalen

Dit zijn de (indie)-filmzalen in Antwerpen

Wat is er beter dan op een rustige, miezerige avond te genieten van een prachtfilm? De ideale locatie om van zo’n film te genieten is een gezellig klein filmzaaltje in de buurt. We verzamelden de beste cinemazalen in Antwerpen.

 

1. Cinema Cartoon’s (Antwerpen)

Als sinds 1978 is Cinema Cartoon’s een gevestigde waarde in het Antwerpse stadsleven. In de kleine stadsbioscoop programmeren ze een gevarieerd programma met zowel verdiepende docu’s als bekroonde speelfilms en onconventionele genrefilms. Aan de bioscoop zit er ook een café en een een wijn- en bierbar ‘Sous-Sol’.

2. Cinema 4 you (Zwijndrecht)

Cinema 4 You is er voor iedereen die méér wilt halen uit zijn bioscoopbezoek. Geen lange wachtrijen aan de popcorn of vervelende buren met wie je je armsteuntje moet delen maar luxueuze VIP Seats en bediening ter plaatse. Ze hebben zelfs de eerste 6D-cinemazaal in België om de film ook te voelen, zien en ervaren.

3. Klappei (Antwerpen)

Filmhuis Klappei in de knusse Klappeistraat focust zich op een breed gamma aan film en documentaires zodat iedereen er iets kan oppikken. De beste films bundelen ze in verschillende categorieën: Filmfans/Klassiekers, Hot Doc, Made in Italy/België, Cultacolor, Oor om Oog en een animatiefilmprogrammatie Animara!

4. Cinema Rix (Deurne)

Cinema Rix is een gezellige en laagdrempelige buurtcinema waar je voor een appel en een ei naar de film kan. Filmmagie programmeert al 75 jaar de betere film op dinsdag, en op woensdagavond zijn alle filmliefhebbers welkom voor de grote Hollywoodkleppers

5. Cinema Variétés (Lier)

In het centrum van Lier ligt het Cinema Variétés, een gezellige bioscoopzaal waar alle nieuwste films van binnen- en buitenland gespeeld worden. Af en toe houden ze er zelfs een posterverkoop voor de echte cinefielen in Lier.

6. Studio Geel (Geel)

Voor alle filmliefhebbers uit Geel en omstreken is er dankzij Studio Geel geen enkele reden om naar de grote cinemazalen te trekken. Ze programmeren er steeds de meest recente pareltjes en gaan ook op zoek naar het beste uit het buitenland.

7. Cinema Zuid (Antwerpen)

De Cinema ziet de filmzaal als collectieve ervaring. Ze brengen een dynamische verzameling films van over de hele wereld die verborgen bleven of net ontpoppen uit de popcultuur. In Cinema Zuid kanje genieten van films die je al eens zag, of net films waarvan je niet wist dat ze bestonden.

8. Studio Rubens (Zwijndrecht)

Studio Rubens in Zwijndrecht is een cinemazaal zoals er nog maar weinig zijn: klein, fijn en relevant. Het brengt een mix van nieuwe langspeelfilms en filmklassiekers van weleer. 

9. Filmhuis (Mechelen)

In de Mechelse binnenstad kan je de beste films gaan kijken in het Filmhuis. De bioscoop brengt de beste arthouse-films uit de vier windstreken maar ook steengoede documentaires en klassiekers op dinsdag. In de zomer fleuren ze de stad dan weer op met openluchtcinema in de gezellige binnentuin van Het Predikheren. 

 

Wil je meer over film?