U bent hier:

De leukste openluchtzwembaden

De leukste openluchtzwembaden

Niets beter dan een frisse duik bij zomerse temperaturen. Behoor jij ook niet tot de gelukkigen met een zwembad in eigen tuin? Geen nood, wij lijsten voor jou even de plekken in Vlaanderen op waar je kan zwemmen in openlucht: gewoon handdoekje leggen, ogen sluiten en doen alsof je aan de Costa del Sol ligt. 

 

Hier kan je deze zomer plonzen onder de blote hemel

 

West-Vlaanderen

Oké, in West-Vlaanderen hebben ze ook al de zee. Toch is er daarnaast nog een ruim aanbod aan openluchtzwembaden. In Wielsbeke kan je terecht voor openluchtzwemmen én minigolf, en bij uitzonderlijk mooi weer wordt er ook 's nachts gezwommen - met DJ en muziek.  De Krekel in Izegem blinkt dan weer uit wat betreft waterglijbanen. En wie niet kan kiezen tussen zeewater en chloorwater moet naar Oostende of Koksijde

Alle openluchtzwembaden in West-Vlaanderen vind je hier

 

Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen kan je op verschillende plekken terecht voor een duik onder de blote hemel. In Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke is het naast rustig wandelen en fietsen ook heerlijk afkoelen in het openluchtzwembad. Wie liever droog blijft kan met een roeibootje de vijver op. Ook Recreatiepark De Ster in Sint-Niklaas heeft een grote zwemvijver, ruime ligweide en een gigantisch springkasteel dat op het water drijft. 

Alle openluchtzwembaden in Oost-Vlaanderen vind je hier

 

Antwerpen

Antwerpse stadmussen nemen een verfrissende duik in openluchtzwembad De Molen op Linkeroever. In het boekenbergpark in Deurne kan je in groenere wateren zwemmen (figuurlijk, welteverstaan): er is een ecologische zwemvijver. Het Zilvermeer in Mol is een klassieker bij openluchtzwemmers: al generaties lang wordt hier verkoeling gezocht op warme dagen. 

Alle openluchtzwembaden in Antwerpen vind je hier.

 

Brussel

In Brussel is helaas geen plaats voor een openluchtzwembad. Dat loste Bozar vorig jaar handig op door er tijdelijk zelf eentje te installeren, met groot succes. Dit jaar was daarvoor jammer genoeg geen toelating, en dus kan je ostentatief niet gaan zwemmen op NO POOL FOR EVERYONE. Spreid je handdoekje uit en kom gezellig zonnebaden rond het niet-zwembad; verkoeling vind je helaas enkel in je frisse drankje. 

 

Vlaams-Brabant

Ook in Vlaams-Brabant kunnen waterratten en zonnekloppers hun hart ophalen. Provinciedomein Halve Maan in Diest heeft een ruim openluchtzwembad met een hagelwit strand erbij, en ook in Hofstade  kan je gaan strandliggen en zwemmen in de bewaakte zone.

Alle openluchtzwembaden in Vlaams-Brabant vind je hier

 

Limburg

Limburgers worden niet aan hun lot overgelaten bij heet weer: in Hasselt is er openluchtzwembad Kapermolen, in Lommel recreatiedomein Parelstrand en in Zonhoven recreatiedomein Heidestrand. Staat je strandtas al klaar? 

Alle openluchtzwembaden in Limburg vind je hier

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

 

Openluchtzwembad