Opendansvloer

De leukste cultuurevenementen voor Leuvense studenten

Bijna 60.000 studenten fietsen, wandelen en kruipen dagelijks door het bruisende Leuven. Café’s genoeg, maar naast de ‘langste toog ter wereld’ heeft Leuven nog veel meer te bieden. Hieronder vind je een lijstje met evenementen voor studenten om een semester vol cultuuravontuur te beleven.

Kom je slag slaan op Camping Flamingo!

Hoera, Camping Flamingo is terug! De ideale snuister- en  hangplek op een zorgeloze zondag, in en rond HAL 5. Verwacht meubels, planten, platen, speelgoed, juwelen, originele tweedehandskledij, kaartjes, posters, artisanale bereidingen en meer. Maar natuurlijk ook verfrissende drankjes van de HAL 5-bar, heerlijke falafel bij Falafel Habibi, pizza van Antico pizza en het allerbeste brood van bij de charmante bakkerij Korst. Duurzaam en lokaal kopen van 12 tot 18u, dat is Camping Flamingo. Op zondag 11/09, 09/10, 13/11 en 11/12.

Alors on danse

Wist je dat dansen je gelukkig maakt? Er komen endorfines vrij, je wordt er creatiever van en je voelt je verbonden met de groep waarmee je danst. Hilke van Open Dansvloer zorgt op 5 oktober op het Martelarenplein voor een veilige dans-setting waarin oordelen niet bestaan. De focus ligt volledig op het plezier. Gewoon dansen omdat het leuk is, zonder pasjes, niemand kijkt en niemand oordeelt, en toch ook heerlijk samenzijn. Dans maar! Want vrij dansen, dat is volledig jezelf zijn.

Theaterhonger 

Al langer gefascineerd door acteren? Of gewoon nieuwsgierig naar wat theater allemaal is en kan zijn? In deze reeks acteerlessen van 18 oktober tot 6 december ga je zelf aan de slag met tekst, improvisatie en beweging door te experimenteren, spelen, maken, zoeken en tonen. Je laat je volledig onderdompelen in het theater. Uitdagende acteeroefeningen laten je kennis maken met de verschillende theaterstijlen en technieken. Tijdens één van de lessen ga je ook naar een voorstelling, en bekijk je wat daar nu eigenlijk allemaal in verweven zit. Zeven weken lang samen theater maken en beleven: spring mee de planken op!

Kato Six debuteert in Museum M 

Museum M, hét Leuvense stedelijk museum voor hedendaagse en oude kunst, heeft een nieuwe expo. Ga er de debuut tentoonstelling van Kato Six (1986) bewonderen tussen oktober en februari. De Brusselse kunstenares balanceert tussen abstracte en figuratieve kunst. Zij werkt rond verschillende thema's die ze uitwerkt tot series of ensembles waarin architectuur, design, huiselijkheid en gebruiksvoorwerpen de hoofdrol spelen. 


Er werd allang over gefluisterd, maar nu is het een feit: sinds de zomer van 2022 is er een heuse Barboek onder het dak van M. Even uitblazen na een bezoek aan de expo van Kato-six? In de grote benedenruimte van M wacht voortaan een uitnodigende museumshop vol (kunst)boeken en voorwerpen. Je komt er tussen de boeken op adem in een koffiebar met tafeltjes voor een drankje met een zoete of hartige hap.

Het koningspaar van de afrobeat

Amadou & Mariam is een geniaal, muzikaal en blind duo uit Mali. Mariam zingt in het Bambara, de taal van Mali. Haar man Amadou speelt meesterlijke solo's en aanstekelijke gitaarriffs. Samen brengen ze op 8 oktober in 30CC hun dansbare mengeling van traditionele muziek en westerse pop. De synergie tussen hun twee stemmen zal je niet snel vergeten.

Meer cultuuravontuur in Leuven

Meerdere dagen en locaties

De Tien | Collectiepresentatie