Texture Museum

De leukste cultuurevenementen voor Kortrijkse studenten

Cultuur helemaal jouw ding? Kortrijk is the place to be. De stad heeft namelijk een heel fijn cultuuraanbod voor haar 15.000 studenten!

 

Welkom in de wereld van Kaatje 

Deze expo van jeugdillustrator Kaatje Vermeire is een wereld op zich. Een wereld waarin de illustrator haar geheimen prijsgeeft. Als bezoeker krijg je de kans even helemaal binnen te treden in die wonderlijke reis van idee tot boek. Kaatjes Kabinet is een universum vol spanning en laagjes, waarin de illustrator gebruik maakt van voorwerpen, figuren en materialen om haar verhaal te vertellen. 

 

Kurt Vile & The Violators: recht uit het hart 

Op zijn meest recente album, (watch my moves), toont Vile zijn talent als singer, songwriter, multi-instrumentalist én producer. De combinatie van Vile’s relaxte houding en speelse persoonlijkheid zorgen voor een prachtig album vol unieke en bij momenten zelfs meditatieve muziek. Kurt Vile and The Violators in het Départ in Kortrijk, dat wordt een spannende avond die alle kanten uit kan.

 

Drie Dagen Dansen!

Sonic City is een driedaags gecureerd festivalgeorganiseerd door het Wilde Westen met wisselende curatoren. Dit jaar is het de beurt aan Low, Black Country, New Road and Gilla Band. Straffe namen die ook fantastische muziek selecteren: Goat Girl, Billy Nomates, Wu-Lu,… Dit jaar zou wel eens een hele mooie editie kunnen worden.

 

Zondag Museumdag 

Elke eerste zondag van de maand opent Texture, museum van vlas en textiel gratis de deuren voor het publiek. Ontdek er de Wonderkamer, de Leiekamer en de Schatkamer. Misschien ben je hier nog nooit geweest? Of misschien ben je zo verliefd op dit museum dat je graag eens terugkomt? Wat jouw reden ook is... elk bezoek blijft verrassend!

 

De laatsten zullen de eersten zijn 

De theatervoorstelling ‘Eerst’ van Ellis Meeusen en Pleun van Engelen gaat over competitiedrang en winnaarsmentaliteit – en het gebrek daaraan. Over meisjes die niet snel kunnen rennen en als laatste mogen kiezen van de prijzentafel. Over opofferen, doorgaan en dan toch falen. Een ode aan alle tweeden, derden en laatsten van deze wereld.

Meer cultuuravontuur in Kortrijk

2 okt

Performance en workshop streetart & fashion tijdens museumzondag in Texture

TEXTURE - Museum van vlas en textiel - Kortrijk
Cursus met open sessies