Fitting In

De leukste cultuurevenementen voor Hasseltse studenten

Cultuur opent je ogen en daarvoor zit je goed in Hasselt want de stad ademt kunst. Het was moeilijk kiezen, maar hieronder vind je een lijstje van de leukste evenementen voor studenten in het eerste semester.

 

Openen met een knal

PLAY is de officiële start van het indoorclubseizoen. Verwacht je aan muzikale hoogstandjes en verrassende showcases van grote namen en jong talent uit binnen- en buitenland op drie verschillende podia in de Muziekodroom in Hasselt. Tijdens deze editie stellen niemand minder dan Sylvie Kreusch (op vrijdag 07.10) en Whispering Sons (op zaterdag 08.10) het programma samen. Twee avonden gevuld met hun inspiraties en gelijkgestemde artiesten, met als afsluiter een clubconcert van de curatoren zelf!

 

Plaatjes en plantjes 

Naar eeuwenoude traditie is zondag jazzdag en dat geldt ook in De Serre, de Creatieve broeikas in het hart van Hasselt. Elke eerste zondag van de maand is er voortaan Blue in Green: dat zijn dromerige plaatjes tussen de plantjes. Host Ben Moors (aka All The Gin Joints) introduceert interessant jazztalent uit alle hoeken van het land en daarbuiten. 

 

Geef jezelf bloot 

Naakt mag weer. Naked dresses en low waist jeans zijn helemaal terug van weggeweest. Wat vandaag mag in de mode, mocht gisteren niet en andersom. Maar waar komt die fascinatie voor naakt in fashion vandaan? In het ModeMuseum in Hasselt vindt nog tot 20 november de expo Dress Undress plaats waarin een antwoord wordt gezocht op die vraag. Een reis doorheen de modegeschiedenis: van hoepelrokken en korsetten tot crop tops.

 

Lettersoep 

26 illustratoren uit binnen- én buitenland maakten speciaal voor Villa Verbeelding een letterillustratie. Samen vormen ze een uniek alfabet in De ABC kamer. Met deze nieuwe, vaste expo nodigt Villa Verbeelding je uit op een visueel feest van letters! Vlij je neer in de gezellige huiskamer en kies een exemplaar uit de mooie collectie abc-boeken of steek de handen uit de mouwen en experimenteer zelf met letters aan de werkstations.

 

Identiteitscrisis 

In de expo Fitting In in Z33 tasten kunstenaars en ontwerpers de grenzen af tussen mode, beeldende kunst, fotografie, design en de wereld. Ze stellen het thema ‘identiteit’ in vraag. Hoe kan je jezelf blijven tussen de vele stemmen rondom ons en toch ergens bijhoren?

Meer cultuuravontuur in Hasselt