A play for the living in a time of extinction

De leukste cultuurevenementen voor Gentse studenten

Gent is met maar liefst 70.000 studenten de grootste studentenstad van Vlaanderen. Mensen komen van over de hele wereld om er te studeren. Er is een bruisend uitgaansleven en wel tientallen musea, theaterzalen en cinema’s. Wat wil een student nog meer? Cultuurtips om de keuzestress tegen te gaan natuurlijk!

Keuzestress op FilmFestGent

Voor het grootste filmfestival van België moet je de maand oktober vet omcirkelen in je agenda. Het grote aanbod van films en docu’s uit binnen- en buitenland zorgt ieder jaar opnieuw voor heel wat keuzestress bij filmliefhebbers. Het festival staat bekend om de mix van gewaagde maar ook populaire cinema met elk jaar een focus op een ander land. Dit jaar is Zuid-Korea aan de beurt. Een prachtige ode aan de fim waarop iedereen is uitgenodigd.

Alles kan met SHHT

Je weet nooit wat je op het podium moet verwachten van Shht. Dat is net waarom deze gekke Gentenaars intussen op handen gedragen worden door hun fans. Shht brengt verschillende sounds samen tot een muzikale bom die alle grenzen van genres overschrijdt. De liveshows zijn energiek, dynamisch en er wordt behoorlijk buiten de lijntjes gekleurd. Dans de benen van je lijf op 6 oktober in Bar Bricolage.

Een voorproefje naar de kunst van morgen 

Nieuw, jong, wild, onverwacht & gevaarlijk. WildShot is een nieuw jaarlijks festival waar artistieke nieuwkomers een mix aan kunstvormen presenteren. Van te ontdekken performances over inspirerende film tot indrukwekkende dans, van nieuwe theatertekst tot zinderende decibels. Weg van alle zekerheden presenteren nieuwe makers hun pril werk, werk dat niet per se 'af' hoeft te zijn. Een spannende gok naar de toekomst.

De zesde massa-extinctie?

A Play for the Living in a Time of Extinction is een voorstelling over duurzaamheid, de klimaatramp en al wat we kunnen doen om die te voorkomen: een moedige denkoefening over het theater en het leven oog in oog met de klimaatramp. Het concept werd bedacht door de Britse regisseur Katie Mitchell en aan de hand van slechts enkele instructies wordt de voorstelling doorgegeven aan plaatselijke kunstenaars. In Gent is het theatermaakster Martha Balthazar die er haar eigen draai aan geeft. Fun fact: de benodigde elektriciteit in de voorstelling wordt zelf live opgewekt, met behulp van fietsen.