MIRROR MIRROR

De leukste cultuurevenementen voor Antwerpse studenten

Studeren in ‘t Stad is een feestje.Van het multiculturele Noord tot het artistieke Zuid: elk stukje stad heeft z'n eigen vibe. Muziek, dans, film, theater of musea ... Jaja, in Antwerpen kom je als cultuurliefhebber zeker aan je trekken.

Heerlijk wegdromen met Oklou & Carolina Polachek in Trix

Oklou opent de avond in Trix met haar weelderige en dromerige popsongs die perfect de toon zetten voor de hoofdact: Caroline Polachek. In haar zelfbewuste en sensuele flirt met de pop trends levert Polachek de meest frisse pop van het moment af. Een gloednieuw album brengt haar voor het eerst naar België! Laat je van je sokken blazen.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand 

De dubbel tentoonstelling 'MIRROR MIRROR - Mode & de psyche' in MoMu en Museum Dr. Guislain in Gent onderzoekt de connectie tussen mode, psychologie, zelfbeeld en identiteit. Hoe dagen ontwerpers en kunstenaars schoonheidsidealen uit? Kan kleding ons mentaal beschermen en kracht geven? De MoMu tentoonstelling zet de persoonlijke relatie met ons lichaam centraal. In een onverwacht gesprek tussen kunstinstallaties en avant-garde mode komen unieke thema’s als body dysmorphia (een stoornis die te maken heeft met hoe jij je lichaam beleeft), avatars, popjes en modetechnologie aan bod.

Al dansend afscheid nemen van de zomer 

Een nieuwe editie van Liquicity Antwerp, met opnieuw acht uur pure drum & bass in twee verschillende zalen. Verwacht speciale verrassingen, ongeëvenaarde vibes en een klassieke Liquicity line-up.

Verhalen die je raken 

Gevoelige portretten en persoonlijke verhalen, vol indrukwekkende actie, poëtisch, hilarisch of bitterzoet op de Best of van het Kortfilmfestival . Het zijn stuk voor stuk verhalen die je niet snel zullen loslaten. Of het nu gaat om debuutfilms of vertrouwde gezichten voor en achter de camera, 2021 bracht hoe dan ook weer een ijzersterke lichting filmmakers die nog veel van zich zal laten horen.

Gebroken harten op het podium 

Na het in de pers bejubelde debuut Lijmen, komt Grof Geschud nu met hun tweede hilarische en ontroerende avondvullende voorstelling ‘Broeden’. Wees getuige van de poging van twee ex-geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te worden. Een poging die duizend beelden krijgt in verhalen, nummers en scènes.