Lunaland

De leukste binnenspeeltuinen in Limburg

Op zoek naar een leuk indoor uitstapje? Trek naar een binnenspeeltuin: goed voor urenlang speelplezier, ook bij slecht weer. Dit zijn de leukste speeltuinen Bilzen, Genk, Lommel en de rest van Limburg.

 

1. Spelen én zwemmen in Houthalen

Saraland in park Molenheide in Houthalen is een speelparadijs van maar liefst 20.000 m². Je kan er onder andere bouwen, minigolfen,  op meer dan 25 glijbanen klimmen én met een gocart rijden. Vergeet ook je zwemzak niet, want Saraland heeft ook een groot zwemparadijs, met een betoverend kabouterbad voor de kleinsten en vier supersnelle glijbanen voor de waaghalzen.

De speeltuin is enorm en volledig overdekt: ideaal bij twijfelachtig weer. De kinderen kunnen er blokkenhuizen bouwen, het hoogteparcours onveilig maken, of in de zandbak spelen. Alles wat een kind verlangt!

Mama Sofie over Saraland

 

2. Ridders en draken in Bilzen

5000 m² plezier in een middeleeuws speelkasteel: dat is Kinderrijck in Bilzen. De kleinste ridders en prinsessen mogen op verkenning in de klimkooi en het springkasteel, voor de iets grotere drappere draken zijn er het touwenparcours, de trampolines en een lasershoot. 

 

3. Kinderen koning in Lunaland

In Lommel vind je Lunaland, waar kinderen koning zijn: in deze binnenspeeltuin van maar liefst 450m² groot kan je urenlang ravotten, klimmen en klauteren. In de zomer is er nog een extra deel met springkastelen, en als je het te warm krijgt kan je gaan afkoelen op de schaatsbaan. De grote mensen maken het intussen gezellig in de cafetaria, waar je een bibliotheek vol magazines en kranten vind of een sportwedstrijd kan bekijken. 

 

4. Eindeloos plezier in Genk

In het hart van Genk ligt binnenspeeltuin 't Speelmijntje. Er zijn gigantische klimtoestellen vol avontuurlijke hindernissen, uitdagende tunnels en bruggen, glijbanen, trampolines en fietsen en auto's om mee te racen. En natuurlijk een groot ballenbad: goed voor eindeloos speelplezier! 

 

Alle binnenspeeltuinen in Limburg