U bent hier:

Dans - De onmisbare 8

Okay, we kunnen niet allemaal houden van Ish en ook niet allemaal van Anne Teresa De Keersmaeker, maar het Vlaamse dansveld is zo divers dat iedereen er ongetwijfeld zijn gading vindt. Of het nu gaat over conceptuele dans, urban dance, dans met liefhebbers of inclusiedans - pick your choice.

Of wacht neen, we maken het nog makkelijker - wij pikten er de kersen van het najaar voor je uit.

Deze al geproefd?

1. Mitten wir im Leben sind - Anne Teresa de Keersmaeker & Jean Guihen Queyras (vanaf 23/9)

Anne Teresa de Keersmaeker keert terug naar een oude liefde: Bach. de zes beroemde cellosuites van Bach worden in een uitvoering van cellist Jean-Guihen Queyras uitgedaagd door een choreografie waarin de Keersmaeker ook zelf danst - geen evidentie, gezien de respectabele leeftijd van de grande dame.

2. Platform K (vanaf 27/9)

Platform-K is het enige Vlaamse dansgezelschap voor inclusiedans, en verraste en ontroerde vorig jaar met het mooie Monkey Mind, waarin dansers met en zonder beperking samen schitterden. In het najaar staat er nog geen nieuwe voorstelling gepland, maar organiseert Platform-K wel ateliers en workshops.

3. Amor - Jaco van Dormael & Michèle Anne De Mey (vanaf 3/10)

Dat dans vele vormen kan aannemen bewijst ook Michèle Anne De Mey, de 'choreografe van de vingers' - samen met filmmaker Jaco van Dormael maakte ze in het verleden dansvoorstellingen waar dansende vingers in een miniatuurdecor zorgden voor wonderlijke taferelen (Kiss and CryCold Blood). De nieuwe voorstelling Amor vertrekt van een autobiografische bijna-dood ervaring en onderzoekt het schemergebied tussen zijn en niet zijn, tussen magie en realiteit.

4. Rule of Three - Jan Martens (vanaf 11/10)

Jan Martens een 'jong aankomend talent' noemen is een belediging - de (jonge) man heeft zich in no time opgewerkt tot een internationaal erkende choreograaf van formaat. Zijn performances zijn direct, explosief en leesbaar - eender welk publiek kan zich in die power onderdompelen.

5. Yellow Towel - Dana Michel (vanaf 27/10)

Als kind wikkelde Dana Michel een gele handdoek rond haar hoofd, in een poging te lijken op de blonde meisjes op haar school. De Canadese choreografe maakte de laatste seizoenen de blitz met haar bevreemdende, rauwe performances die de blik van de witte mens op het zwarte lichaam thematiseren - en dat in een mix van performance, spektakel en cartoon. Queer as hell en helemaal nu.

6. NEXT-festival (9-25/11)

Het NEXT festival neemt ons elk jaar mee tot ver buiten de grenzen van onze comfortzone - het brengt ons niet alleen tot buiten de eigen landsgrenzen door allianties met Franse kunstenhuizen, maar schotelt ons ook het neusje van de internationale zalm voor. Het programma is niet uitsluitend toegespits op dans, maar er staan wel namen als Cindy Van Acker en Mette Ingvardsen op het programma - te checken!

7. Belgian Rules - Belgium Rules - Jan Fabre (vanaf 16/11)

Jan Fabre die een ode brengt aan België - dat willen we zien! De interenationaal gerenommeerde kunstenaar neemt met liefde zowel de 'rules'  - de Belgische bureaucratie - als het rijke kunstleven onder de loep. Niemand minder dan Raymond van het Groenewoud zorgt voor de soundtrack.

8. Gala - Jérôme Bel (vanaf 15/12)

Gala sluit aan op de reeks waarin Bel een podium geeft aan de mensen die er normaal geen plek op krijgen. Na spelers met een mentale beperking (in Disabled Theater) en het publiek zelf (in Cour d’honneur), staan nu amateurs en hun liefde voor kunst in de spotlights. Een bonte mix van dansliefhebbers en professionele dansers uit uiteenlopende genres en culturen voeren samen een waar eindejaarsgala op.

 

Ontdek ook:

De onmisbare 10 - expotips

De onmisbare 10 - theatertips

De onmisbare 8 - kidstips

 De onmisbare 10 - concerttips

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Alle dansvoorstellingen

donderdag 23 november 2017

Dansnamiddag met LIVEORKEST

Merelbeke, gemeenschapscentrum t Groenendal

Dansvoorstelling

donderdag 23 november 2017

Salva Sanchis, Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas - A Love Supreme

Eisden, CC Maasmechelen

Dansvoorstelling

donderdag 23 november 2017

NEXTfestival 2017: Mette Ingvartsen met 'To Come (Extended)'

Kortrijk, Schouwburg Kortrijk

Dansvoorstelling

Van 4 november 2017 tot 25 november 2017

Workshop dansen voor jongeren vanaf 4 jaar

Willebroek, GO!school Klim Op

Cursus of workshop

zaterdag 25 november 2017

NEXTfestival 2017: Gisèle Vienne met 'Crowd'

Kortrijk, Schouwburg Kortrijk

Dansvoorstelling

zaterdag 25 november 2017

Mette Ingvartsen | TO COME (EXTENDED)

Ieper, Le Phénix Valenciennes

Dansvoorstelling

zaterdag 25 november 2017

17e Holebifilmfestival: Meis

Leuven, OPEK - Openbaar Entrepot voor de Kunsten

Dansvoorstelling

zaterdag 25 november 2017

Wakker

Roeselare, De Spil

Festival

zaterdag 25 november 2017

Rites

Dilbeek, Westrand

Dansvoorstelling

Van 23 november 2017 tot 25 november 2017

RATS

Leuven, STUK

Dansvoorstelling

Bekijk alle activiteiten
De onmisbare 10 dansvoorstellingen