U bent hier:

Culturele zomerbars

Culturele zomerbars

Culturele zomerbars

Ideale combi-formule is de zomerbar met een culturele plus: er zijn drankjes en hapjes, er is goed gezelschap en wie weet ook wel de zon - en dan gooit het cultuurhuis in kwestie daar nog eens een concert, expo of voorstelling tegenaan.


Des zomers mag het allemaal wat meer relaxed, maar we blijven liever toch niet al te lang op onze culturele honger zitten. Gelukkig zijn er ook deze zomer concerten, expo's en voorstellingen (uiteraard kleinschalig) met zomerbar. Mooi meegenomen: vaak situeren die zomerbars zich ook nog eens op een hooggelegen plek met een schitterend uitzicht op de stad.

1. Bij­lo­ke Won­der­land in Gent

Het Gentse Muziekcentrum De Bijloke en LOD muziektheater slaan de handen in elkaar voor Bijloke Wonderland! Een intiem zomerfestival in de groene binnentuin met jazz, klassiek en nieuwe muziek, familievoorstellingen en lezingen. Bovendien toont Film Fest Gent enkele films op groot scherm. Op woensdag 1 juli 2020 wordt het programma bekendgemaakt en start de ticketverkoop.

Is Gent je nog niet zo bekend? Begin je bezoek dan bij de buren van het STAM.  In 'Ondergronds in de stad' legt het museum de wereld onder je voeten bloot. Het STAMcafé heeft bovendien een hemels zonneterras.

 

2. Kom tot rust in het bruisende Brussel

Frieten, bier, chocolade … maar België is veel meer dan dat, nietwaar? Het BELvue museum informeert je graag over België en haar rijke geschiedenis. Met een museumpas bezoek je dit museum gratis.

De knusse binnenkoer van het museum, tevens het terras van restaurant Les Filles, is bovendien een echte oase van rust in het stadscentrum.

 

3. MIKA, het zomerterras van het Middelheim

Zonnekloppers en sfeerzoekers die het Middelheimmuseum op hun to-dolijstje voor deze zomer hebben gezet, verwijzen we naar het MIKA museumcafé. Het prachtige terras met uitzicht op het museumpark is de ideale plek om van de vele indrukken te bekomen. Liever picknicken in het park? Dat kan ook, en je kan zelfs een aantal gerechten afhalen om in het park te verorberen.

Compagnie Marius treedt de hele maand juli op met twee hilarische voorstellingen aan hun eigen mobiele werkplek midden in het Middelheimpark.

 

4. Zomer in Oostende

Van 1 juli tot en met 31 augustus kun je bij kunstencentrum/zomerkaffee KAAP terecht voor heerlijke concerten, cocktails en croques.

In totaal treden 14 bands aan voor de zomerconcerten, daarnaast is er tijd voor literatuur, doetochten voor families en knutselnamiddagen voor de allerkleinsten met Rikki.

 

Bezoek je deze zomer een museum? 

Dan is de museumpas iets voor jou. Met zo'n pas op zak kan je meer dan 170 Belgische musea gratis bezoeken. 

Koop hier je museumpas >