Rookie Comedy

Comedy voor kinderen: 4 tips

Lachen is voor alle leeftijden, dus waarom zou stand-upcomedy enkel voor volwassenen zijn? Deze comedians spelen op maat van kinderen - of kruip je liever zelf op een podium?

 

1. Rookie Comedy (10+): herkenbaar voor het hele gezin

Peter Hens is een comedian met een gitaar: sfeer verzekerd dus. Hij vertelt over het babysitten op de tieners van een goede vriend. Hij heeft helemaal zin om samen met Lieke en Daan leuke dingen te doen. Maar ... al snel ontdekt hij dat hij niks weet van Fortnite, TikTok, chat-taal of hippe kleren.

Rookie Comedy is een familievoorstelling die het hele gezin grappig zal vinden, vol heerlijke herkenbare situaties, afgewisseld met super grappige liedjes, als de hit ‘Ik mag mijn zusje niet meer slaan’, en de opvolg-hit ‘Ik mag niet meer bijten in mijn broer’.

 

2. Piv Huvluv: de allereerste keer (8+)

Comedian Piv Huvluv merkte dat kinderen meer met zijn grappen lachten dan volwassenen en besloot zijn focus dan maar aan te passen. Hij is ook nog leerkracht en heeft dus inspiratie met hopen.

Zijn voorstelling De allereerste keer gaat over de eerste stappen naar zelfstandigheid en alles wat daarbij kan mislopen. De eerste keer een nieuwjaarsbrief schrijven, met de hond op stap, boodschappen doen, alleen thuis blijven, de eerste spreekbeurt, de eerste zoen ... Het gaat gepaard met met durf, moed en lef, maar ook met onzekerheid, spanning en sensatie. En grappig is het alleszins!

 

3. Zelf comedian worden

Geheimpje: grappig zijn is helemaal niet zo moeilijk. Jij kan het ook! Voorafgaand aan zijn voorstelling in Kortrijk leert Piv Huvluv je de kneepjes van het vak.

Breng een mop of straf verhaal mee, en hij leert je hoe je er de ene lach na de andere mee scoort. Durf jij het podium op als zijn voorprogramma?

 

4. Hilarisch theater voor jong en oud

Mag het met wat meer verhaal zijn? Duik dan eens een theaterzaal in. Kindertheater, dat zijn vaak voorstellingen waarvan je van je stoel dondert van het lachen. Gekke personages, onnozele stommiteiten en stomme onnozeliteiten: je kan het zelf onmogelijk bedenken.

 

Lees ook

Reeks
Beleef Weer Meer