Soe Nsuki

Comedy en cabaret: 6 hilarische shows

Als je tegenwoordig een krant openslaat, lijkt er weinig om mee te lachen. Gelukkig zijn er een heleboel stand-upcomedians die staan te popelen om een lach op je gezicht te toveren. Vergeet de krant, van deze voorstellingen word je gegarandeerd vrolijk.

1. Jade Mintjes blikt terug op 2022

Ken je van: Humo's Comedy Cup, De Ideale Wereld, voorprgramma van Xander De Rycke en Bart Cannaerts

Jade Mintjens is pas 23 maar timmerde op korte tijd een indrukwekkend comedy-cv bijeen. Ze stond in de finale van Humo's Comedy Cup, is wekelijks te zien in De Ideale Wereld en werkt nu ook aan een eindejaarsconference

Ze wisselt schijnbaar vrolijke liedjes af met scherpe observaties, maar altijd met een positieve noot.

2. Michael Van Peel rebelleert

Ken je van: Comedy Casino, zijn eindejaarsconferences

Na tien bejubelde eindejaarsconferences, een sabbatjaar en een pandemie is Michael van Peel terug, met Welcome to the Rebellion. Deze keer kijkt hij verder, met tragikosmische grappen over de staat van de planeet, de nieuwe generaties en het toenemende verzet tegen … van alles. Tegen wetenschappers, de elite, Crocs, corona of blanke mannen … Iedereen is wel tegen iets, maar niemand staat nog voor iets. Daar moeten we dringend tegen rebelleren. 

3. Erhan Demirci pleit voor rust

Ken je van: 'Nuff Said op YouTube, Is er een dokter in de zaal

Erhan Demirci is een Beringse gastarbeiderszoon en mijdt geen enkel onderwerp. In zijn shows heeft hij het over zijn eigen uittocht van het Limburgse dorpsleven naar het life in the ghetto van Brussel. Niet alleen politiek en integratie vormen zijn inspiratie, het alledaagse leven van de gemiddelde Belg verwondert hem nog het meest.

In Doe Rustig! houdt hij een pleidooi voor quality time. Maken we het onszelf niet moeilijk door én carrière te willen maken, drie hobby’s te hebben, aan zelfontplooiing te doen en een gezin te runnen? 

4. De Soenami van Soe Nsuki

Ken je van: Vlaanderen Vakantieland, voorprogramma van Philippe Geubels en Alex Agnew

In haar tweede zaalshow overspoelt de hyperactieve, enthousiaste maar eerlijke Soe Nsuki je met mopjes over de backstage van de tv-wereld, leven als millenial-dertiger, racisme en waarom je nooit iemand met een bolhoed mag vertrouwen.

5. Het zwaar leven van Amelie Albrecht

Ken je van: Humo's Comedy CupDe Slimste Mens Ter Wereld

Amelie Albrecht was tot voor kort een ongemotiveerde postbode. Vier jaar geleden begon ze met standup-comedy, een jaar later won ze Humo's Comedy Cup. Dat is zéér bijzonder.

Ze kreeg haar hele leven te horen dat ze nergens zou komen met haar grote mond en neiging om alles in het belachelijke te trekken. Een eigenschap die haar vroeger voortdurend in de problemen bracht, maar haar nu wel toelaat op het podium te staan met haar allereerste avondvullende showZwaar levenHaar stijl? Droog, direct en veel zelfspot.

6. Wouter Deprez speecht

Ken je van: De Slimste Mens ter Wereld, zijn vorige shows, columns in de Standaard

We hoeven Wouter Deprez niet meer voor te stellen: wellicht de vrolijkste komiek van de Lage Landen. Hij en zijn iconische bakkebaarden touren dit najaar verder met zijn nieuwste voorstelling Speech. Hij deelt daarin wat hem zo ontroert en verwondert in de Nederlandse taal, en wat hij eraan wil veranderen. 

Meer comedy

Reeks
Beleef Weer Meer