Speeltuin in Hanssenspark, Vilvoorde

Buitenspeeltuinen in Vlaams-Brabant en Brussel

Van buurtplein tot recreatiepark met schommel, glijbaan of klimrek, kinderen zijn er uren zoet mee. Dit zijn onze favoriete speeltuinen in Vlaams-Brabant en Brussel.

  1. In Provinciedomein Huizingen vind je werkelijk alles: speeltuinen voor elke leeftijd, prachtige tuinen en een echt kasteel, mét een echte slotgracht.

  2. In 't Vossenhol in Bertem mag je naar hartelust spelen, met takken sleuren, kampen bouwen en ravotten in het algemeen. Een natuurspeeltuin zoals die moet zijn.

  3. Speelbos everzwijnbad ligt in het Meerdaalwoud in Oud-Heverlee en is er eentje voor de kleine avonturiers: hier loop je zomaar een reuzenmikado, een gigantische slang, puzzelbomen en een spannende klimbrug tegen het lijf.

  4. In het prachtige Laarbeekbos in Jette liggen ook twee speeltuinen, waar kinderen kunnen klimmen en klauteren zoveel ze willen. Ideaal om te combineren met een fijne boswandeling.

  5. Het Rood klooster in Oudergem vormt met zijn 5 vijvers, moerassen en beschermd natuurreservaat in het Zoniënwoud een ware oase van rust en natuurpracht. Kom er samen met je kinderen spelen in de leuke speeltuinen.

  6. In Vilvoorde vind je Park Drie Fonteinen, een groot park met een kasteel, een pracht van een Engelse landschapstuin, en natuurlijk een avontuurlijke buitenspeeltuin. 

 

 

 

Ontdek ook