design museum gent

Beleef de evolutie van de Belgische designcultuur

De Design Musea in Gent en Brussel zijn een ontmoetingsplaats voor iedereen met een hart voor design. Je ontdekt er alles over onze Belgische designcultuur.

 

Het wilde ding van Maarten Van Severen

Het wilde ding is een tentoonstelling van Maarten Van Severen in het Design Museum Gent, waarin verbanden worden gelegd tussen zijn kunstwerken en die van andere ontwerpers en kunstenaars. Deze boeiende expo belicht aspecten van vormgeving die vandaag nog steeds relevant zijn

 

Objecten als storytellers

Voor Object Stories kiezen geschiedkundigen en museummedewerkers van Design Museum Gent hun favoriete items van 1805 tot vandaag. Geen overkoepelend thema of geen verhaal van designgeschiedenis, maar het verhaal van het object zelf staat centraal. Want elk object heeft zijn betekenis, en verschillende betekenislagen zorgen ervoor dat je de grootste designcollectie van België op een andere manier kan ervaren.

 

Designing the design museum

Design evolueert continu, dus het designmuseum moet dat natuurlijk ook doen. De nieuwe tentoonstelling verbinDING toont het complexe ontwerpproces van de nieuwe vleugel van het Design Museum Gent, van projectdefinitie tot architecturaal concept en finaal plan. En jij kan alles meevolgen aan de hand van schetsen, maquettes, mock-ups en materiaalsamples.

 

Een beetje confronterend: de Plastic Design Collection 

Je vindt in het Brussels Design Museum een verzameling van ongeveer 2.000 voorwerpen van kunststof. Een ongewone ontmoeting met voorwerpen die we elke dag gebruiken. Waarom werden ze gemaakt? Hoe zou ons leven zonder zijn? Iets om bij stil te staan. 

 

Kunst vroeger vs nu

Het programma Standing Stones in Brussels Design Museum moet de brug slaan tussen kunst en hedendaags design. Hoe? Daarvoor krijgen de designers van dienst carte blanche. Eleni Petaloti en Leonidas Trampoukis vullen dit in met spiegels en opblaasfiguren die kunst uit de bronstijd herinterpreteren. Wat zwaar en stevig was, is nu licht en luchtig. Een bevreemde opstelling die je moet ervaren om te begrijpen. Of juist niet.

 

Oh dierbaar Belgisch Design Belge

Een pop-uplaboratorium met designstukken uit verschillende periodes met diverse materialen. Ze stellen de geschiedenis, de functie, de diversiteit, het publiek en de artiesten van modern en hedendaags Belgisch design in vraag in het Brussels Design Museum. 

 

Ontdek meer Design

Meerdere dagen en locaties

Ces enfants-là

Meerdere dagen en locaties

CURATED CHRISTMAS - Your perfect gift shop!

 

 

 

 

Reeks
Museum