Knuffeltocht in Leuven

9 leuke wandelingen met het gezin

Niets zo gezond als een fijne wandeling met het hele gezin. Rustig in de natuur of gezellig in de stad, en dan ... “zijn we er al?” Vergeet het gezeur, tijdens deze 9 wandelingen vervelen kinderen zich geen seconde.

1. Mechelen stuurt je stappen

In Mechelen sturen twee interactieve stadswandelingen jullie kriskras door de stad: Van arend tot zwaluw is een beestige ontdekkingstochtMet natte voeten een avontuurlijke stadswandeling voor echte waterratten. Laat jullie leiden door de kinderen en bekijk de stad door hun ogen.

Kinderen wijzen zelf de weg met het plan en een boek vol leuke weetjes. Het bijbehorende opdrachtenblad schotelt jullie onderweg leerrijke maar vooral heel grappige vragen en spelletjes voor. 

2. Op stap met Sarah in Poeke of Leut

Sarah van Ketnet neemt je junior deze zomer mee op wandel op de kasteeldomeinen van Poeke en Leut. Tijdens een speelse wandeling van 3 kilometer (de buggy kan vlot mee) laat ze je via leuke filmpjes zingen, dansen en bewegen en schotelt ze jullie allerlei grappige opdrachten voor. 

1 apr - 6 aug
Afgelopen

Op stap met Sarah van Ketnet Junior op het kasteeldomein van Poeke

Poeke
Sportactiviteit
1 apr - 31 aug
Afgelopen

'Op stap met Sarah', een interactieve wandeling voor het gezin

Leut (Maasmechelen)
Fiets- of wandelroute

3. Spits je oren in Gent

Het Huis van Alijn stuurt je met een invulboekje en een stadsplan de straten van Gent in voor Het geluidenspelWant in de stad zijn er allerlei geluiden: smeer je stembanden, warm je spieren op en ga samen met Hendrik en Spookje op zoek naar de alledaagse geluiden van Gent. Kunnen jullie de code kraken? Dan krijgen jullie aan het einde van de wandeling een verrassing

4. Op schattenjacht in Sint-Truiden

Trudo, de stichter van Sint-Truiden, heeft een geheime schat verstopt in zijn stad. Alleen goede speurneuzen kunnen ontrafelen waar die ligt en hoe je ze open krijgt: ga op pad met de schatkaart, voer alle opdrachten juist uit en kraak de geheime code. Schat gevonden? Dan is ze van jou!

5. Een bijzondere stadsgids in Oostende

Oostende heeft er een bijzondere nieuwe stadsgids bij: Kapitein Panekazak van de Mercator. In een grappig hoorspel neemt hij je samen met zijn twee scheepsmaten (een boegmossel en een maritieme beterwetenschapper) mee naar de mooiste en interessantste plekjes van de stad. Wist je dat de kanonnen van de Mercator ooit gebruikt werden om vervuiling te bestrijden, en dat een vistrap niet alleen voor vissers is? 

6. Ravotten op het Pagadderpad

Het Pagadderpad in Dessel is speciaal ontwikkeld voor kleine bengels en deugnieten. Op het programma staan onder andere: lopen over water, springen als een ree, denappel-schieten en een boot verder trekken. 

Het pad vertrekt bovendien aan de Sas4-toren, die je een prachtig uitzicht over de streek geeft. 

7. Knuffel je weg door Leuven

In Leuven kan je met het hele gezin op Knuffeltocht. Een stadswandeling op minimaat leidt jullie (ook met een kinderwagen of loopfietsje!) langs de leukste speelplekjes van de stad, met heel wat spelletjes en opdrachten voor onderweg. Extra leuk: de wandeling hoort bij een leuk kinderboek over Leuven. 

8. Op avontuur met Blob

Op verschillende groene plekken in de Leiestreek kan je je op sleeptouw laten nemen door Blob. Samen met zijn natuurvrienden beleven jullie dolle avonturen en leren jullie intussen vanalles bij over planten en dieren. Ontmasker een brutale taartendief, ga op zoek naar een mysterieus kaboutervolkje of ga op zoek naar een verdwenen juweel: altijd wat te beleven in het bos van Blob.

Reeks
CitytripsNatuur en avontuur