Stadsmuzikantenfestival Tongeren

9 festivals waar je deze lente nog naartoe kan

Klaar voor een drukke festivalzomer? Met deze gezellige lentefestivals kan je alvast aan de opwarming beginnen. Trek naar buiten en geniet van muziek, kunst of theater - maar vooral veel sfeer en gezelligheid.

1. Folkfeest in Bokrijk

In Bokrijk kan je niet enkel het openluchtmuseum verkennen, maar ook van een folkfestival genieten.

Onder andere Laïs en Rootsriders, de beste (!) Bob Marley tribute band, zorgen voor sfeer en muziek terwijl jij in het verleden duikt, iets maakt in een van de atelier of de dieren knuffelt in de museumboerderij. Nog wat vrienden en een lekker drankje erbij, en je hebt alle ingrediënten voor een heerlijke lentedag. 

 

5. Een ode aan Toots in Brussel

Brussels Jazz Weekend zet dit jaar Toots Thielemans in de schijnwerpers: de jazzlegende zou dit jaar immers zijn 100ste verjaardag vieren. Op vier Brusselse pleinen en in heel wat concertzalen kan je kiezen uit maar liefst 200 gratis concerten en daarmee is Brussels Jazz Weekend het grootste jazzfestival van Europa. Alle concerten op de Grote Markt zijn gewijd aan Toots, met onder andere het Brussels Jazz Orchestra, Philip Catherine en een tributeconcert op het programma. 

 

8. Avontuur in het park op Citadelic

Het Gentse Citadelpark is vijf dagen lang het gezellige decor voor Citadelic, een festival vol avontuurlijke muziek. Op de affiche staat een waaier aan verschillende genres: veel jazz, maar ook Afrikaanse ritmes, indie rock, improvisatie, spoken word ... Met meer dan twintig concerten per dag vind je ongetwijfeld je gading. 

 

9. Overal muziek op het Stadsmuzikantenfestival

Tijdens het Stadsmuzikantenfestival in Tongeren worden zeven bands en muzikanten heel even (weer) straatmuzikant: ze maken muziek in het charmante begijnhof. Ideaal voor een gezellige stadswandeling: laat je leiden door je oren en blijf even staan om jong muziektalent te ontdekken. 

Reeks
Festivals