Gentse Feesten met kinderen

8x naar de Gentse Feesten met kinderen

Het kinderaanbod van de Gentse Feesten (15-24 juli 2022) is om van te smullen. We doorploegden het immense programma zodat jij dat niet meer hoeft te doen - geen dank. Dit zijn onze 8 tips!

 

1. Kinderen baas in Gentopia 

Van een gekke douanier krijg je je Gentopia-paspoort en een stratenplan. De enthousiaste schepenen leren je de Gentopia-groet aan, zodat je je medeburgers kan begroeten.

Je merkt het: je bent in het Zuidpark te gast in een heerlijk kinderdorp vol show, spel en avontuur. En geen zorgen, er is ouderopvang voorzien.

 

2. Het allerbeste familietheater

Op de Gentse Feesten verzamelt steevast het allerbeste kinder- en familietheater. Gezelschap 4Hoog viert haar 25ste verjaardag met enkele heerlijke voorstellingen

Klein Festijn is een vaste waarde en brengt dit jaar extra veel voorstellingen voor kinderen van 1 (!) tot 12 jaar. 

> Bekijk alle familietheatervoorstellingen op de Gentse Feesten

 

3. Schateren met Klein Pierke 

Het poppentheater van Pierke bestaat al bijna 100 (!) jaar maar heeft nog niet aan populariteit ingeboet. De vrolijke en brutale Pierke blijft een favoriet van jong en oud. In het Huis van Alijn kan je elke middag zijn fratsen gaan bekijken.

> Bekijk alle voorstellingen van Pierke

En nog leuker: je kan ook zelf poppenspeler worden en een voorstelling maken voor je familie en vrienden!

Pierke van Alijn is altijd heel bijzonder voor de kinderen, maar wij als ouders genieten er minstens even veel van. We vervelen ons als ouder nooit!

Mama K. Mattens

 

4. In de boot van Maat Piraat of Viggo de Viking

Beleef de feesten vanop de slagader van Gent: de Leie.

Vaar mee met Viggo de Viking om de draak te bestrijden die zijn liefste Siri heeft ontvoerd. Of spring aan boord samen met Maat Piraat om aan vijandige boeven te ontsnappen en de geheime schat te vinden. Een belevenis! 

 

5. Mirakels op MiraMiro

MiraMiro is een toonaangevend straattheaterfestival en intussen een vaste waarde voor de trouwe feestenganger. Acrobaten, dansers en theatergezelschappen brengen er kleine en grote wonders. Het bruisende festivalhart vind je in het Coyendanspark.

> Bekijk alle voorstellingen van MiraMiro

Een van de hoogtepunten op MiraMiro wordt ongetwijfeld de voorstelling Swing van Circus Ronaldo. Verwacht je aan groots cabaretspektakel met kleine knipogen, een vleugje verleiding en onvervalste swingmuziek. 

 

6. Puppetbuskerfestival

Dit is een van de pijlers van de Gentse Feesten, en toch niet zo bekend. Puppetbuskers zijn straatartiesten met poppen, groots in klein spektakel. Jaarlijks kan je in Gent internationale topvoorstellingen zien waar jong en oud stil van worden.

  

7. Schatten jagen 

Vlieg vindt de Gentse Feesten zo wijs, dat hij er een heleboel schatten is gaan verstoppen.

Heb je even genoeg van het feestgedruis? Duik een museum, bibliotheek of abdijtuin in en meld je als schattenjager.

 

8. Overal en nergens

Laat je vooral niet beperken door programmaboekjes en uurroosters. De mooiste verrassingen beleef je misschien wel door op 't gevoel wat door de gezellige Gentse straten te kuieren.

Op elke straathoek ontmoet je opzwepende fanfares, spectactulaire acrobaten en speelse straatartiesten. Zeker doen: van het stadhuis naar het Baudelopark, via de Belfortstraat en de Bibliotheekstraat. Maar let op, dit is - niet toevallig - het allerdrukste stukje van de Gentse Feesten.

 

Lees ook

Reeks
Beleef Weer Meer