Circus Barones Bokrijk

7x zomers circus en (straat)theater

Hier kan je deze zomer naartoe voor prikkelend theater, boeiende performances en wervelende circusacts: in theaterzalen en circustenten, maar vooral ook gezellig op straten en pleinen.

 

1. Altijd mooi weer tijdens de Zomer van Antwerpen

Zomer van Antwerpen zorgt twee maanden lang voor wonderlijk theater en ander moois op bijzondere plekken in de stad.

In Park Groot Schijn, aan de rand van de stad, kan je gaan relaxen in een Zomerbar met speelbos, rolschaatspiste en gratis circusvoorstellingen. In Deurne is er dan weer de Zomerfabriek waar het elke dag feest is, en Muziek in de Wijk trekt de hele zomer naar alle hoeken van de stad voor gratis concerten. 

 

2. Zomercircus in Bokrijk

Vanaf 16 juli strijkt Circus Barones neer in Openluchtmuseum Bokrijk: drie keer per dag verrassen ze met acrobatie, clownerij, dieren, jongleurs en andere kunsten. 

Tussen de voorstelling in heb je natuurlijk heel wat tijd om de rest van Bokrijk te gaan verkennen: loop de pastoor of een van de andere living history-acteurs tegen het lijf, kijk binnen in het atelier van de smid of de mandenvlechter, of ga de schaapjes knuffelen in de museumboerderij

 

3. De Donderdagen in Ninove

Elke donderdag van juli en augustus kan je in Ninove terecht voor een portie circus en straattheater. Er zijn voorstellingen voor kinderen, internationale gezelschappen en zelfs dansworkshops.

 

4. Circus in de straten van Aalst

Cirk! Aalst brengt circus voor een breed publiek: jong, oud, families met kinderen, gerichte festivalbezoekers, circusliefhebbers en toevallige passanten.

Het festival is gratis en serveert ontroerende, grappige en indrukwekkende straattheater- en circusacts in de straten van Aalst.

 

5. Op ontdekking met Theater aan Zee

Theater aan Zee blaast dit jaar 25 kaarsjes uit: zoals altijd zorgt het festival in Oostende voor theater, muziek en literatuur op allerlei ongewone locaties, met veel jong talent en bijzondere performances op het podium. 

 

6. Het allerbeste van het straattheater in Beveren

In augustus verzamelt de nationale en internationale top van het circus en straattheater in Beveren, voor het Internationaal Straattheaterfestival. Drie dagen lang loop je in het dorp meer dan 40 verschillende acts tegen het lijf: een weekend vol  spektakel en verrassende ontdekkingen. 

 

7. Feest op straat in Dendermonde

Elk jaar in september palmt BOULEVART de straten van Dendermonde in: met circus en straattheater, maar ook met muziek, dans, workshops, kinderanimatie, en heel veel sfeer en gezelligheid. 

     

Meer zomers theater

 

Beleef weer meer

Reeks
Festivals