Gentse Feesten

7x rustige plekken op de Gentse Feesten

De Gentse Feesten zijn synoniem voor en masse je favoriete nummers meebrullen en tot in de vroege uurtjes losgaan op zotte DJ-sets. Maar zelfs de grootste fuifbeesten hebben al eens nood aan een pauze. Daarom hier onze tips voor rust- en meerwaardezoekers.

 

1. Het Luisterplein

Tijdens de feesten ontpopt het François Laurentplein zich tot het Luisterplein, met klein(e)kunst van grootse artiesten. Er zijn hier tafels en zitbanken, zodat je gezellig iets kan drinken en genieten van de muziek. Van maandag 18 tot en met zaterdag 23 juli biedt het Luisterplein een podium aan aanstormend talent binnen de jazz-en folkmuziek. Twee van de twaalf geselecteerde bands geven elke namiddag tussen 15u en 17u het beste van zichzelf.

 

2. Blinkhuis

Te midden van het ‘gezoem’ van de feesten in de stad is de Stiltekamer in het Blinkhuis een prikkelarme, inspirerende plek voor beleving van stilte, ruimte, ritme en rust. Je kan hier elke dag tussen 9u en 18u terecht. BlinkOut organiseert daarnaast ook verschillende kalme activiteiten. Op maandag 18 juli laat de warme, ontroerende stem van soulzangeres Kapinga Gysel (Radio Candip, Zita Swoon, Bach to Black!) je even alle hectiek van het leven vergeten op de binnenkoer van het Blinkhuis. Vergeet niet vooraf te reserveren.

 

3. Het Verhaal van Gent

Lokale gidsen nemen je mee op sleeptouw door 'Het verhaal van Gent', de vaste tentoonstelling van het STAM. Een bekend verhaal, met een sappige, onversneden Gentse insteek - onvergetelijk en vree wijs! Veel Gentser kan je beleving niet worden. Zie en voel de stad groeien en veranderen, bekijk unieke objecten, ga op in digitale animaties en verdwaal in muurbrede kaarten.

 

4. Theater op het water

Geen betere plek om te ontsnappen aan de drukte, dan op het water. Tijdens een boottochtje op de Leie meer je aan op vier plaatsen, waar telkens een acteur/actrice een zelfgeschreven tekst brengt rond het thema Vive la liberté. De performers zijn oud studenten van theater en filminstituut Stijn Brouns.

 

5. De feesten vanuit vogelperspectief

Tussen de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk siert het Belfort (UNESCO Werelderfgoed) de skyline van Gent. Een vuurspuwende draak, het trotse symbool en de mascotte van Gent, bewaakt het historische hart van de stad. Beklim de toren en geniet van een adembenemend uitzicht over het feestgedruis, vanuit de vier windrichtingen.

 

6. Franse gezelligheid op Place Musette

De sfeervolle setting met gekleurde lichtjes in de bomen maakt van Place Musette een van de meest idyllische plekken van de feesten. Op het plein dat officieel het Beverhoutplein heet, kan je elke dag genieten van Franse chansons.

 

7. Rondleidinge in den botanieken hof van den unief

Bij gebrek aan Gentse tongval nemen we maar even de woorden van de organisatoren over: “Ontdekt den botanieken hof mee nen gids die Gents klapt. Schuune blome, grute bumen, wijze planten, goeie sfeer, en ge leert misschien nog iets. Af komen en mee wandelen, achteraf kunde den dust lessche.” De Plantentuin aan de rand van het Citadelpark is een groene oase van rust.

 

 

Lees ook:

Reeks
Festivals