alpacawandeling

7x pret met dieren

Voel je je wat te oud voor de zoo of de kinderboerderij? Dat is nergens voor nodig, maar je kan ook naar een van deze plekken voor je portie dierplezier - van zwemmen tussen tropische vissen tot koeien knuffelen.

1. Koeknuffelen in Poppel

Op de Koeknuffelboerderij in Poppel maak je kennis met het boerderijleven. Je leert er alles over diervriendelijke melkproductie en praat er met de boer over koetjes en kalfjes

Hier mag je kalfjes en koeien aaien en ze alle aandacht geven die ze verdienen. Het doel is om een verbinding tot stand te brengen tussen mens en dier, die in met wat geluk ook een helende werking heeft.

2. Op stap met een ezel

Tijdens een wandeling met ezels ontsnap je aan de dagelijkse drukte met de hulp van de koppige maar lieve dieren - haasten is immers geen optie als je met een eigenzinnige ezel op stap bent ... 

Zo ga je bij Den Dolaard in Zoutleeuw op wandeltocht met ezels en kom je met het hele gezin tot rust in het landschap van de Getevallei. Ook in Herentals verken je de groene omgeving op je gemak tijdens de begeleide ezelwandeling.

3. Zwemmen tussen tropische vissen

Om te zwemmen tussen tropische vissen hoef je helemaal niet naar het buitenland te reizen: dat kan gewoon in het duikcentrum Todi van be-MINE in Beringen

Je kan duiken en snorkelen in helder water terwijl je duizenden tropische zoetwatervissen spot. Haal je brevet en duik in de rust en schoonheid van het onderwaterleven

4. Pret met alpaca's

Gevorderde dierenknuffelaars raden we een alpacaboerderij aan. Alpaca's zijn heerlijk wollig en met hun lange nek zien ze er erg grappig uit. Let wel op: ze zijn niet altijd zo happig op mensen. Maar als je ze rustig benadert, laten ze je hen waarschijnlijk wel aaien. 

In Zonhoven mag je met alpaca’s over een hindernisparcours. In Ruiselede op de Sunset Alpaca leer je over deze snoezige dieren, en in Huldenberg mag je met de dieren op wandel door de Dijlevallei.

Alle dagen open

Alpacawandeling

Ruiselede
Begeleide uitstap of rondleiding
23 apr - 3 sep
Afgelopen

Komen wandelen met rustgevende alpaca's in de prachtige Dijlevallei! (en andere formules: bezoekjes, feestjes, ...)

Sint-Agatha-Rode (Huldenberg)
Begeleide uitstap of rondleiding

5. Aanschouw de garnaalvissers te paard

Op het strand van Oostduinkerke kan je de garnaalvissers te paard bewonderen. Tijdens deze eeuwenoude traditie draven de imposante boerenpaarden door het zeewater terwijl de vissers de garnalen vangen in hun rieten manden.

Na eens goed te zeven met de vangst worden de kleinste garnaaltjes terug meegenomen door de golven. Soms worden de verse garnalen ook ter plekke gekookt en verkocht.

6. Dieren van vroeger in Bokrijk

Bokrijk ken je wellicht als pittoresk openluchtmuseum vol oude ambachten en mooie huisjes. Maar wist je dat er ook een museumboerderij is op het domein? Je ontmoet er historische dierenrassen, zoals Belgische trekpaarden, Limburgse Kraagduiven en Ukkelse braadkrielen. 

In de boerderij valt altijd wel iets te beleven: bewonder de jonge dieren, help ze voederen, op stal zetten of naar de wei brengen, of raap eitjes in het kippenhok. Met wat geluk loop je de kudde schapen tegen het lijf, die graag een knuffel komen vragen. 

7. Schapen spotten Drongengoedbos

Het Drongengoedbos is het grootste aaneengesloten natuurgebied in Oost-Vlaanderen. Het is er heerlijk wandelen tussen de heide en de bomen, en de kleinsten dwalen vrolijk langs het kabouterpad op zoek naar nog kleinere vriendjes. Maar het allerbeste: vanaf april spot je er met wat geluk de kudde schapen die het bos onderhoudt. 

Een wandellus van 14,2 km toont je een stukje Hoge Venen in het Meetjesland, met loopbruggetjes, heivelden en eiken-berkenbossen. Midden in het bos vind je de Drongengoedhoeve, een voormalige abdijhoeve van de Norbertijnen van Drongen.