Circuit Brugge

7x opvallende architectuur die ook kinderen boeit

Op zoek naar een origineel uitstapje met het gezin? Deze zeven adembenemende plekken moet je absoluut ontdekken.

1. Een doolhof van metaal

Het bekende architectenduo Gijs Van Vaerenbergh ontwierp in Genk een bijzonder kunstwerk. Op het binnenplein van C-mine staat het Labyrint te pronken, een doolhof van metaal. Echte avonturiers gaan ook op C-mine expeditie: gewapend met een zaklamp, vergrootglas en kompas start je aan een heus belevingsparcours.

Echt een aanrader. Wij hebben de zoektocht naar Cyriel gedaan (voor 6+). Originele opdrachten, geweldige omgeving en een tof cadeautje op het einde.

Mama Katrien

3. Adembenemende architectuur in het GlazenHuis

Het GlazenHuis is een doorzichtige kegel van glas die uitkijkt op het stadscentrum van Lommel. Hier komt de spectaculaire glaskunst tot leven. In het atelier zie je de glasblazers aan het werk terwijl ze nieuwe objecten maken. Je mag ook zelf aan de slag met vloeibaar glas!

4. Hedendaagse kunst in Brussel

Het opmerkelijke hoekgebouw van WIELS was vroeger een brouwerij. Nu is het omgetoverd tot een centrum voor hedendaagse kunst met verrassende activiteiten. Zo ontdek je elke laatste zondag van de maand de verborgen hoekjes en kantjes tijdens een interactieve rondleiding. Vaak zijn er workshops en voorstellingen voor de hele familie, ook voor baby’s en peuters.

5. Een bewogen reis in het Red Star Line Museum

Op de plaats van het Antwerpse museum verzamelden 100 jaar geleden 2 miljoen mensen die per schip van Europa naar Amerika wilden reizen. In de historische havenloodsen kruip je in de huid van deze reizigers. Vraag je reisticket en koffer vol spullen aan de balie en volg je ogen en oren doorheen de zalen en verborgen verhalen.

6. Win-win in het Zwin

Naast een internationale luchthaven voor vogels, is het Zwin ook een architecturaal pareltje. Het natuurpark onderging in 2016 een ware metamorfose. Het bezoekerscentrum en de panoramatoren zijn op zijn minst opmerkelijk te noemen. 

De verscheidene belevingshutten zorgen voor beschutting bij regenweer en bovenop de uitkijktoren valt altijd wel iets te spotten.

7. Een poort naar vroeger in Tongeren

Reis terug in de tijd naar de middeleeuwen: in de toren van de Moerenpoort ligt een historisch museum. 

Kinderen kunnen hier samen met poortwachter Elemoed en reiziger Palmerijn op avontuur. Via spelletjes en geheime geurtjes leer je alles over de middeleeuwen en de enige bewaarde stadspoort van Tongeren.

Reeks
ZomerLente