Bloesemwandeling in Alden Biesen

7x blij met bloesems

Bloesems kondigen de lente aan en fleuren natuurlijk het landschap op met hun zachte of felle kleuren. Magnolia's, Japanse kerselaars, appelaars en krentenboompjes: wij worden er alvast heel blij van. En hier kan je er met volle teugen van genieten.

 

1. De kerselaarroute in Arboretum Kalmthout

In het Arboretum van Kalmthout staan tientallen prachtige Japanse kerselaars in bloei. Volg de kerselaarsroute doorheen de arboretumtuin en laat je betoveren door wolken van bloesems.

 

2. Ode aan de kerselaar in de Japanse Tuin in Hasselt

Breng deze lente ook zeker een bezoekje aan de Japanse Tuin in Hasselt. De meer dan 200 Japanse kerselaars zorgen daar voor een betoverende zee van roze bloemen, en ook de rest van de tuin is meer dan de moeite waard. 

 

3. De pracht van B(l)oeiend Hageland

Het Hageland, da's de streek tussen Scherpenheuvel, Aarschot, Leuven, Tienen, Diest en Landen, pakt uit met bijna een hele maand bloesempret in april. Er zijn bloesemjoggings, een bloesembar, nocturnes en natuurlijk fietstochten en wandelingen.

 

 

4. Picknicken tussen de bloesems in Bilzen

Picknicken is de ultieme lente-activiteit. Nog meer lentesfeer krijg je onder de bloesems. In Landcommanderij Alden Biesen kan je een heerlijke picknick met streekproducten bestellen, om op te peuzelen in de mooie boomgaard.

Ook lekker: genieten van een streekgebonden hapje en drankje op het bloesemterras. Vlakbij vind je het belevingspad dat de weilanden en boomgaarden ook toegankelijk maakt voor minder mobiele personen of gezinnen met een kinderwagen.

Geen honger? Je kan in Alden Biesen ook elke zondag in april én op paasmaandag terecht voor een geleide bloesemwandeling. Er is ook een bloesemtocht speciaal voor (mensen met) honden.

 

5. Met de Vespa door de bloesems

Liever gemotoriseerd? Stap op een Vespa en brom door de kleurige Limburgse landschappen.

 

6. Genieten in een bloesembar

Bloesembars, dat zijn zijn zomerbars maar dan in de lente. Geniet van een zonnig drankje op de knooppunten van fietsroutes, in de schaduw van fleurige boomgaarden of vlakbij markten met streekproducten.

 

7. Kuieren op een bloesemmarkt

Iedere woensdag in april kan je in de kleine dorpjes rond Sint-Truiden een sfeervolle bloesemmarkt bezoeken.

Snuif vakantiesfeer op en geniet van een gezellige boerenmarkt met lokale ambachten, muzikale animatie en natuurlijk de lokale lekkernijen van de streek: appels, peren, stroop, confituur, bieren, wijnen ... 

         

Alle bloesemactiviteiten

Vanaf 12 jul 2022

Anke van der Kwaak en Martha Goedings in Kunsthuis Artine

Kunsthuis Artine - Oostende
Tentoonstelling