U bent hier:

7 warme winterbars

7 warme winterbars

Voetjes in het zand en exotische cocktails nippen? De zomerbars zijn alweer een vage herinnering. Deze tijd van het jaar geen parasollen, maar vuurkorven en knusse zithoekjes in plaats van ligbedden! De winterbars winnen duidelijk aan populariteit en duiken overal te lande op in allerlei gedaantes. Het is er dan ook gezellig vertoeven met een heerlijke glühwein, een warme choco of een citroenjenevertje onder een al dan niet fake sterrenhemel.

We lijsten enkele van die winterse hotspots voor je op.

 

Gent

In de Arteveldestad mag je getuige zijn van de feeërieke strijd tussen licht en duisternis tijdens een magisch festival met een middeleeuws kasteel als decor. Je kunt er naar verhalen luisteren, theater gaan kijken, een aperitiefconcert bijwonen én alles achteraf nog eens uitgebreid nabespreken in de cosy winterbar bij een lekker drankje.

Met Zebrawoods verrijst er in Gent ook een echt pop-up-woud. In de Zebrastraat kun je je tussen de boomstronken gaan opwarmen aan ouderwetse gezelligheid, lekkere drankjes, heerlijk streetfood en een flinke portie uitstekende livemuziek van Sore Losers, Gabriel Rios, Jef Neve, Thecolorgrey en een pak andere aanraders.

Brussel

In het hart van Winterpret kun je van 30 november tot 6 januari in het Leffe-paviljoen een heel gamma lekkere bieren gaan proeven in een warme sfeer, en daarbovenop kun je er ook meer leren over de oorsprong van het bier en het brouwproces.

 

Mechelen

Voor een aardige portie muziek- en dansplezier ga je in Mechelen deze winter geheid naar het binnenplein van het statige stadhuis. Daar organiseert Mirage een waslijst aan aantrekkelijke evenementen met een kick-off door Discobaar A Moeder, een heuse crooners night en Dijlefeesten Winter Edition.

 

Antwerpen

In de bakermat van de zomerbars mag ook 's winters natuurlijk een coole pleisterplaats niet ontbreken. Tijdens de kerstmarkt op en rond de Groenplaats kan je eerst lekker de schaatsen onderbinden voor enkele rondjes op de ijspiste. Daarna kun je heerlijk uitrusten op het warme terras van de winterbar met een prachtig zicht op de kathedraal als extraatje. 

Oostduinkerke

Aan het zeetje is er geen betere plek voor een winterbar dan op het strand. In Oostduinkerke vind je in de plaats van een zomerse strandcabine dan ook een heus peperkoekenhuisje. In het Bos van Commerce ontdek je verder nog een boshut, een elfenhuisje en een 'Tipi 4 two'. Een zee van winterplezier dus!

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

 

Geen resultaten gevonden.
Zebrawoods © Steven Hendrix