U bent hier:

7 warme winterbars

Gedaan met de strandsfeer, het zand onder onze voetjes en de kleurrijke cocktails, geserveerd én gedronken door de knapste summerboys - and girls... Het is een feit: winter is not coming, it has arrived. Dat betekent niet dat je sociaal leven moet stilvallen, want na de trend van de zomerbars doen nu de winterbars het goed, met hartversterkend hete drankjes en een hoop flonkerende gezelligheid. Kleed je evenwel niet al te warm aan, want in sommige van deze winterse bars kan de temperatuur stevig oplopen zo beloven de topfeestjes. Gelukkig is de sneeuw totally fake - of dat zou daar een smerig boeltje worden.

Gent

De strijd tussen licht en duisternis wordt deze winter geheid uitgevochten in Gent, waar een middeleeuws kasteel het decor is van een magisch festival. Er worden verhalen verteld, er wordt theater gespeeld, je kan er aperitiefconcerten meepikken én er is een gezellige winterbar waar je al deze belevenissen rustig kunt doorspoelen.

Nog in de Arteveldestad verrijst een heus pop-up-woud (foto). Voor dat wonder moet je meer precies in de Zebrastraat zijn, waar Zebrawoods een gezellige hang-out belooft met een serieuze plus, want hier komt ook de muziekliefhebber aan zijn trekken. Namen noemen? Ok, hou je vast: Gabriel Rios, Tout va Bien, Compact Disc Dummies, Isolde...

Leuven

 In Leuven zorgt Café Jardin voor Franse amicalité, ook in de winter. De tuin van CC Oratoriënhof verandert vanaf 30 december van een zwoele Franse plage in een iets minder zuiderse maar minstens even aantrekkelijke ontmoetingsplek. Denk: hete vuurkorven en live muziek.

Brussel

Bar Eliza was in Brussel deze zomer the place to be, en op 6 & 7 januari zorgen de organisatoren in datzelfde Elisabethpark voor een gezellige pop-upsfeer. Dat poppen mag je letterlijk nemen, want de bar is maar twee dagen open. Op die twee dagen belooft Bar Eliza wel wat geks zoals 'familieonvriendelijk kerstrepertoire' en een driekoningenzangwedstrijd voor kinderen. Dolletjes!

Mechelen

Op het binnenplein van het statige stadhuis in Mechelen voorziet Mirage in muziek- en dansplezier, met bijzondere evenementen als 'Kerstbal met frituur Paula' - wij willen er nu al heen. Paula, we love you!

Antwerpen

Antwerpen, hoofdstad van de zomerbars, mag natuurlijk in de winter niet achterblijven. In de binnentuin van de Antwerpse Brouwerij De Koninck kan je genieten van allerlei lekkers (denk: winterbarbecue!) én natuurlijk van winterse streekbieren.

Oostduinkerke

Waar eens een zomerse strandcabine stond staat nu een peperkoekenhuisje - zo doen ze dat in Oostduinkerke. 't Bos van Commerce voorziet verder nog in een boshut, een elfenhuisje - echt waar! - en een 'Tipi 4 two' - allemaal even knuffelba(a)r.

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

 

Geen resultaten gevonden.
Winterbars