MAS

7 uitstapjes met je hoofd in de wolken

Deze uitstapjes brengen je tussen de kruinen van bomen, op de daken van gebouwen en op de toppen van torens: ideaal voor kleine dromers.

1. Fietsen tussen de boomkruinen

In Natuurgebied Bosland in Hechtel-Eksel vind je een bijzondere fietsbrug die je laat fietsen tussen de kruinen van de bomen. Een dubbele cirkel van 700 meter lang brengt je tot 10 meter hoogte

Je hoeft er uiteraard niet eindeloos rondjes op te fietsen - de brug maakt deel uit van het uitgebreide Limburgse fietsroutenetwerk.

2. Sterren kijken op het dak

Overdag biedt het dak van het MAS je een prachtig panorama over Antwerpen. De roltrappen ernaartoe zijn al een belevenis op zich, en je mag er zelfs picknicken!  Extra bijzonder: het uitzicht als het donker is ...

In schoolvakanties kan je er elke donderdagavond (enkel bij helder weer) naar de sterren kijken. Met de telescoop kan je hemellichamen bewonderen en de volkssterrenwacht geeft je graag wat uitleg.

4. 500 treden omhoog

Met elk van de meer dan 500 trappen van de Sint-Romboutstoren ontdek je 500 jaar Mechelse geschiedenis. In de torenkamers kom je misschien wel de torenwachter of stadsbeiaardier tegen ...

Bovenop de toren kijk je door de glazen vloer naar de kleine mensjes beneden. Kriebels in de buik!

5. Het dak van het Concertgebouw

Op 't Zand in Brugge prijkt het bijzondere (en bovendien knalrode) Concertgebouw van de stad: je mag op ontdekking in het gebouw langs een spannend parcours.

Met een boekje vol spelletjes en opdrachten leidt een vrolijke liervogel je dwars door het gebouw: test de akoestiek en gluur achter de coulissen, speel met interactieve klankinstallaties en klim helemaal naar het dakterras, waar je wordt getrakteerd op een fenomenaal uitzicht over Brugge én een klokkenspel om op te spelen.

6. Heel Europa aan je voeten

Waar kan je de Eifeltoren van bovenaf bewonderen en - op dezelfde dag! - de toren van Pisa proberen omduwen? In Mini-Europa natuurlijk!

Je kan meteen ook het Atomium bewonderen, op ware grootte zelfs - en helemaal tot in de bovenste bol klimmen voor een prachtig uitzicht over Brussel.

7. Een berg vol avontuur

De flanken van de Avonturenberg in Beringen zijn bezaaid met een bos van 1.600 palen. Via reuzentrappen, touwenparcours, klimconstructies, kruiptunnels, wandelpaden, glijbanen, spelelementen en uitzichtpunten bereik je de top van de mijnterril. Boven kan je even uitblazen in de kolenkrater en genieten van de mooiste zichten.

Reeks
Cultuur voor kinderen