Checkpoint Charlie

7 magische musicals in het voorjaar

Van Legally Blonde tot Edith Piaf: deze hilarische, ontroerende of sprookjesachtige musicals mag je niet missen in het voorjaar.

1. Legally Blonde: ambities en chihuahua's

Elle Woods heeft alles: veel vriendinnen, liefdevolle ouders en een lief dat haar elk moment ten huwelijk kan vragen. Of dat dacht ze, want haar vriend Warner besluit om zijn geluk te zoeken in zijn studie rechten. En dus trekt Elle naar dezelfde universiteit en gaat ze volop voor haar ambitie om het te maken als advocaat, ondanks alle vooroordelen over haar blonde en roze uiterlijk. 

Legally Blonde is een hilarische maar tegelijk ook ontroerende musical, naar de gelijknamige romcom-klassieker: met een live orkest én een echte chihuahua

2. De kleine zeemeermin: magie onder water

We kennen allemaal het sprookje van De Kleine Zeemeermin: een zeemeermin wordt verliefd op een prins en wil met hem trouwen, maar om benen te krijgen moet ze haar stem inwisselen ... Laat je meevoeren naar de onderwaterwereld in een sprookjesachtige musical vol magie. 

4. Surprise: een geïmproviseerde musical

Een musical zit vol verrassingen, vooral als er een improvisatiegezelschap op het podium staat. Swiep trakteert je op een volledig geïmproviseerde musical: zang, dans en een verhaal van A tot Z, allemaal gebaseerd op suggesties uit het publiek. 

5. Checkpoint Charlie: verdeeld door een muur

Op zondag 13 augustus 1961 werden West- en Oost-Duitsland in één nacht tijd verdeeld door prikkeldraad. In de Nederlandse musical Checkpoint Charlie volg je enkele Berlijners in die periode: een zangeres wiens droom uiteenspat, een grenswachter, een oma die haar kleinkind niet meer kan bezoeken ... Een indringende musical over dromen, machteloosheid en veerkracht, met liedjesteksten van Stef Bos. 

24 mrt
Afgelopen

Checkpoint Charlie

Leuven
Theatervoorstelling

6. Rapunzel: sprookjesspektakel

Rapunzel is een sprookjesmusical met alle toeters en bellen: betoverende decors, een uitgebreid ensemble, oorwurmen van liedjes en veel humor. Een totaalbeleving voor de hele familie, die al begint zodra je de foyer binnenstapt. 

7. Rock of Ages: muzikaal spektakel

Na West End in Londen en Broadway in New York komt de wereldwijde succesmusical Rock of Ages ook naar Oostende. De musicalkomedie neemt je mee naar een rockclub in de eighties: dat levert niet alleen wilde haardossen en opmerkelijke outfits op, maar ook meer dan 25 klassiekers als We bult ithis city en The final countdown

De voorstelling is Engels gesproken, maar er wordt wel ondertiteling voorzien. 

Meer musicals

8 okt

Les contes en-chantés

Brussel