Activiteiten met baby's en peuters

7 leuke uitstapjes met baby's en peuters

Een baby of peuter in huis hoeft geen reden te zijn om nergens naartoe te gaan. Integendeel! Van deze leuke activiteiten kan je samen met je mini genieten.

1. Op ontdekking in een museum

Baby’s en peuters zijn elke dag volop bezig met het verkennen van de wereld om hen heen. In Stadsmuseum Lier vind je een parcours speciaal gemaakt op maat van kleine ontdekkers vanaf 6 maand.

Ontdek speels de wonderlijke wereld van wol in 4 zintuiglijke stops.

2. Voelboekjes en voorleesplezier

Zelfs voor de allerkleinsten die nog maar weinig taalbegrip hebben, kunnen boekjes al heel leuk en leerrijk zijn. Veel bibliotheken organiseren daarom Boekstart-momentjes.

Kruip heerlijk knus tegen elkaar aan en geniet samen van verhalen, liedjes, versjes en prenten.

3. Een muzikale workshop

Vroeg begonnen is half gewonnen. Misschien schuilt er wel een nieuwe Mozart of popster in jouw oogappel. Doe mee aan de Baba-lala workshops van Piejaanoo. Muzikaal gebrabbel, kleurrijke attributen, leuke bewegingsspelletjes, (kleine) muziekinstrumenten en vooral het plezier van jou en je kindje staan centraal.

Woon je in de buurt van Antwerpen of Genk? Check dan ook ‘Muzikale dialogen’.

4. Een eerste (interactieve) concertervaring

Muziek is een universele taal en dat geldt ook voor baby’s en peuters. Tijdens de voorstellingen van Klankennest en Wonderland Collectief, nemen muzikanten en/of dansers hen mee in een wondere wereld van ritme en melodie.

Door met verrassende improvisaties op de bewegingen en geluiden van de baby’s in te spelen, ontstaat een ontroerende dialoog

5. Met je baby naar de film

 

Dit is niet zozeer een activiteit voor je baby, maar wel mét je baby. Elke tweede dinsdag van de maand kan je die bij Cinema ZED in Leuven namelijk zonder schroom meenemen in de filmzaal. Op het programma staat telkens dé film van de maand, dan heb je zeker die al gezien.

Door de gedimde lichten kan je tijdens de film nog iets zien in de zaal en het geluid staat wat zachter. Een heerlijke kop koffie maakt de korte nachten goed. De verzorgingskussens liggen binnen handbereik. Je parkeert je buggy handig dichtbij in de filmzaal.

6. Samen bewegen en tot rust komen

Wil je even helemaal tot rust komen en de band met je baby versterken? Dan is een sessie babymassage of -yoga misschien wel iets voor jou.

Voor wie het graag wat actiever heeft, biedt Babyballers al voetballessen aan voor ukjes vanaf 1,5 jaar. Spelenderwijs ontdekken ze samen met mama of papa wat je allemaal met een bal kan doen.

7. Naar een betoverend concert of theatervoorstelling

Wist je dat je al naar het theater kan met baby's vanaf enkele maanden? Ze zullen vol verwondering rondkijken, en jij ook.

Deze voorstellingen en concerten zijn speciaal voor baby's, peuters en jonge kleuters.

Reeks
Peuters en kleuters