Daniel Sloss

7 internationale comedians die je hier kan bekijken

Er is in Vlaanderen geen gebrek aan goede stand-upcomedians: onze komieken hoeven niet onder te doen voor hun internationale collega's. Dat kan je zelf vaststellen, want je kan ook in onze theaterzalen heel wat buitenlandse comedians aan het werk zien. In het Engels, Frans, Arabisch en zelfs in het Pools.

1. Daniel Sloss

De Schot Daniel Sloss is wereldwijd een van de succesvolste comedians van het moment. Al sinds zijn tienerjaren trekt hij volle zalen.

Zijn voorstelling Jigsaw op Netflix, over een onmogelijke puzzel als cynische metafoor voor leven en relaties, veroorzaakte honderdduizenden relatiebreuken en zelfs scheidingen. Zelf is hij onlangs getrouwd en vader geworden, het was dus wellicht allemaal maar om te lachen.

Taal: Engels.

2. Abdelkader Secteur

Abdelkader Secteur staat doorgaans op podia in Parijs, Algiers en Casablanca, maar nu ook in Antwerpen en Brussel.

Hij speelt graag met de Arabisch-Maghrebijnse taal, verdraait uitdrukkingen en stoft oude spreekwoorden weer af. Soms clown, soms verhalenverteller, altijd meer dan een comedian. Hij is de grappige oom die elke familie er maar al te graag bij heeft. 

Taal: Arabisch.

3. Mateusz Socha

De energieke Pool Mateusz Socha is een verhalenverteller. Zijn voorstellingen zitten dan ook vol hilarische en complexe verhalen met uitweidingen en interne anekdotes.

Socha is ook enorm expressief en speelt met gezichtsuitdrukkingen en gebaren. 

Taal: Pools.

4. Theo Maassen

Nederlander Theo Maassen is een van de grootste cabaretiers van de lage landen. In zijn shows gaat hij met bikkelharde observaties tekeer tegen maatschappij en politiek, op zo'n manier dat het confronterend wordt maar toch luchtig blijft. 

In zijn nieuwe show betreedt hij onbekend terrein, weg van alle wetten, afspraken, protocollen, reglementen, richtlijnen, verordeningen, bepalingen, geschreven en ongeschreven regels.

Taal: Nederlands.

5. Kheiron

Kheiron is een Frans-Iraanse komiek én regisseur. Zijn voorstellingen zijn kort maar krachtig, en geen twee keer hetzelfde. Hij mixt sketches met geïmproviseerde stukken op basis van wat er in het publiek gebeurt. 

Taal: Frans.

6. Dylan Moran

De Ier Dylan Moran ken je misschien van de hilarische Britse serie Black Books. Als stand-upper is hij een kei in droge en absurde humor vol zelfspot

Met zijn nieuwe show komt hij naar Antwerpen en Brussel. Het belooft een vrolijke en woedende stoeipartij te worden over de frustratie en dwaasheid van het moderne leven.

Taal: Engels.

7. Youp van 't Hek

Youp van 't Hek is een beetje de Geert Hoste van Nederland, maar dan met een scheutje Hans Teeuwen erbij. Een komiek die al tientallen jaren met gemak grote schouwburgen vult met rake observaties, vuilbekkerij en typisch Nederlands gescheld.

Hij is bezig aan zijn afscheidstournee, het is dus je laatste kans om deze legende aan het werk te zien. Nog een keer keihard lachen om alles wat het leven in zijn ogen aantrekkelijk én belachelijk maakt. 

Taal: Nederlands.

Meer comedy

Reeks
Podium