STOK PAARD PRINS

7 familievoorstellingen die je deze zomer niet mag missen

Eindelijk mogen we deze zomer weer wegzakken in de zeteltjes van het theater! En ook de jongste bezoekers zijn meer dan welkom: deze wonderlijke, ontroerende en interactieve voorstellingen mag je niet missen.

 

1. Theater met een uitzicht in Radman 

Tijdens de Zomer van Antwerpen kan je naar theater, dans of circus gaan kijken op de bijzonderste plekken van de stad. Zoals in een reuzenrad: gewapend met een verrekijker en een koptelefoon reis je tot 18 meter hoog om Radman te ontmoeten, die boven alles en iedereen uittorent. Hij kijkt uit over de stad en fluistert je geheimen in het oor. Wat doet die mevrouw van nummer 60 elke ochtend? Wat is er aan de hand met de bomen in dat parkje? En hoe smaken wolken eigenlijk? 

Radman is een muzikale theaterbeleving voor iedereen, van 13 tot 21 juli in Antwerpen. Opgelet: in een gondel passen maximaal twee volwassenen en twee kinderen. 

 

2. Heldhaftige gevechten in STOK PAARD PRINS (3+)

Tromgeroffel! Klaroengeschal! Gigantische kastelen! Prinsessen wakker kussen! Ware liefde! Welkom in de zoete dromen van STOK PAARD PRINS: 4hoog speelt deze zomer in openlucht en bovendien op een paar unieke en heel toepasselijke locaties, zoals het Gravensteen in Gent. 

STOK PAARD PRINS is een onbeschaamd romantisch ridderepos voor mensen vanaf drie jaar. De voorstelling speelt tussen 10 juli en 28 augustus, in onder andere Kortrijk, Gent en Vilvoorde. 

 

3. Heerlijk nostalgisch met Pierke van Alijn

Geen Gentse Feesten dit jaar, maar toch kan je in de binnentuin van het Huis van Alijn gaan genieten van de dolle fratsen van Pierke. In het heerlijk nostalgische poppentheater beleeft de kleine volksheld allerlei avonturen: hij verijdelt samen met een oliebollenbakker een aanslag op de koning of verslaat een boze tovenaar die prinsen in rozen verandert. 

Je vindt Pierke van Alijn van 28 juli tot 1 augustus in de binnentuin van het Huis van Alijn: je reserveert best op voorhand je plekje. 

 

4. Trotseer de golven in Zeeboenk (6+)

Heb je stevige zeebenen? Dan mag je mee aan boord voor Zeeboenk. Dankzij een vernuftige installatie mag het publiek tijdens deze voorstelling zelf meedoen: proef het zout op je lippen, voel het rollen van het schip en zie het schuim hoop opspatten over de boek. 

Zeeboenk is een (straat)theatervoorstelling die je zeemijlen ver meevoert in een grappig taaltje van verzonnen visserslatijn. De installatie staat deze zomer opgesteld in onder andere Herentals, Houthalen-Helchteren en Antwerpen. 

 

5. Trek je baljurk aan voor Het Koninklijk Feest (4+)

De koning wil niet langer wachten, hoog tijd voor een goed feestje. En iedereen is uitgenodigd! Iedereen? Dat wil zeggen dat de prins zal moeten dansen met prinses Eufragenia ... Of kan er een regeltje verzonnen worden om daar een mouw aan te passen? 

Het Koninklijk Feest is een interactieve voorstelling: je krijgt met je bubbel een plekje in de balzaal en ziet alles rond je gebeuren: lakeien lopen heen en weer terwijl alles in gereedheid gebracht wordt, en misschien willen ze je wel wat danspasjes leren ... De voorstelling loopt van 8 augustus tot 19 september in Fort 5 in Edegem. 

 

6. Dansen en zien dansen op tout petit festival (3+)

De allereerste editie van tout petit festival brengt dansvoorstellingen en installaties uit binnen- en buitenland, voor gezinnen met kinderen van 3 tot 8 jaar. Uiteraard kan je ook zélf spelen en experimenteren in kunstige installaties.

Tout Petit Festival vindt plaatsop 21 & 22 augustus op de Scheutsite in Kessel-Lo (Leuven)

 

7. Ga op pad met Team B.O.S. (5+)

Dat bomen met elkaar kunnen praten wist je misschien al. Maar wat vertellen ze tegen elkaar? Professor Molly en haar assistent doen al jaren onderzoek naar de geheime bomentaal, en ze hebben al heel wat ontdekt ... 

Team B.O.S. is een theaterwandeling in De Schorre in Boom: ga op ontdekking in het bos en scan onderweg de QR-codes, die leiden naar grappige filmpjes en leuke doe-opdrachten. 

Alle familievoorstellingen

Meerdere dagen en locaties

Wouter Deprez - Speech

Reeks
Zomer