DIVA Antwerpen

7 boeiende luisterwandelingen

Bij deze wandelingen hoort telkens een podcast of luisterverhaal: ga op zoek naar verborgen plekken met bijzondere verhalen, grappige anekdotes of muziek in je oor.

1. Op stap met Julienne in Kasteel Beauvoorde

Terwijl Kasteel Beauvoorde gesloten is voor verbouwingen kan je tijdens een luisterwandeling op pad met Julienne Flyps, de laatste bewoner van het kasteel. Ze neemt je mee door het kasteelpark en de straten van Wulveringen, en onderweg vertelt ze hoe ze als boerendochter de excentrieke kasteelheer Arthur Merghelynck aan de haak sloeg. 

Er zijn twee versies van de wandeling: een voor volwassenen en een voor kinderen, met een spannende zoektocht erbij. 

2. De schitterende geheimen van Antwerpen

Diamantmuseum DIVA stuurt je door Antwerpen met een audiowandeling: acteur Herbert Flack en radiopresentatrice Layla El-Dekmak gaan in je oren op zoek naar de roots van de diamantstad, met verborgen verhalen van de 16de tot de 21ste eeuw. 

4. De Bill Gates van Turnhout

Wist je dat Turnhout zijn eigen Bill Gates had? Philippus Jacobus Brepols lag in zijn eentje aan de basis van de bloeiende drukkers- en speelkaartenindustrie van de stad: zijn leven leest als een avonturenroman. Een wandeling en podcast nemen je mee met P.J. Brepols op handelsmissie, op zoek naar het geheim van marmerpapier.

Meer weten over de speelkaartenindustrie in Turnhout? Spring onderweg even binnen in het Nationale Museum van de Speelkaart

5. 125 kaarsjes voor het Conservatorium

Het Conservatorium van Antwerpen bestaat 125 jaar en viert dat met een boeiende wandeling: alumni Anke Van Meer en Bo Tuts nemen je mee naar acht locaties in de stad, allemaal verbonden met het conservatorium. Onderweg laten ze mensen aan het woord die ontroerende, grappige of spannende verhalen te vertellen hebben. 

6. De mooiste klanken van Hasselt

Hasselt zit vol muziek: wandel langs de meest iconische muziekplekjes in de stad van vroeger tot nu - van platenwinkels tot concertcafés - en luister onderweg naar de klanken en verhalen die daarbij horen. Nog niet uitgeluisterd? Bij de wandeling hoort ook een playlist, speciaal gecureerd door muzikale Hasselaren. 

Reeks
Citytrips