Film Fest Gent 2022

6x topcinema op Film Fest Gent

De Explore Jury van Film Fest Gent (samengesteld uit jongeren tussen 18 en 26 jaar) maakte een selectie van films die hen het meeste aanspreken. We lichten er graag enkele voor je uit. Check hieronder de trailers en boek snel je tickets.

 

1. Rodéo - Een sterke vrouw in het motorcrosswereldje

In haar langspeeldebuut Rodéo volgt Lola Quivoron een jonge vrouw die veel mannen in de Parijse motorcross-scène in het zand laat bijten. Het werd een energiek portret, waarbij het bijzondere milieu van motorcrossers op een enthousiaste en authentieke manier in beeld wordt gebracht.

 

2. Coma - Verstrikt in een virtuele wereld

Coma is het raadselachtige antwoord van Bertrand Bonello op de existentiële angsten waarmee de coronapandemie velen heeft geconfronteerd. Verbannen tot haar slaapkamer graaft een tienermeisje steeds dieper in een virtuele wereld waar de grens met de werkelijkheid onherkenbaar vervaagt. Ze belandt in een vagevuur van morbide obsessies, fantasieën en nachtmerries. Van Zoommeetings en een YouTubegoeroe genaamd Patricia Coma tot Trumptweets en een stop-motionsoap met barbiepoppen.

 

3. Boy from Heaven - Een web van intriges & geweld

In Boy from Heaven geraakt een plattelandsjongen ongewild verstrikt in een web van intriges en geweld, wanneer hij gaat studeren aan de gerenommeerde Al-Azhar universiteit. Regisseur Tarik Saleh gaat taboes niet uit de weg en creëert een schrijnend verhaal over machtsmisbruik in de Egyptische samenleving. Deze zinderende en ontnuchterende spionagethriller sleepte de prijs voor Beste Scenario in de wacht in Cannes.

 

4. Sick of Myself - Verregaand narcisme

Kristoffer Borgli serveert in Sick of Myself een heerlijk irritant personage die werkelijk alles doet om in de schijnwerpers te staan. Zo slikt ze bijvoorbeeld een illegaal medicijn, wetende dat ze een agressieve huidreactie mag verwachten. Achter het narcisme, de tragikomische situaties en de vleugjes body horror schuilt een eenzame vrouw die bezeten is door het beeld dat mensen van haar hebben.

 

5. Sonne - Jonge moslima op zoek naar zichzelf

Kurdwin Ayub schetst het verhaal van een een jonge moslima die online de grenzen van haar identiteit en geloof aftast, tot grote ergernis van haar conservatieve moeder. Sonne is een knappe film over religie, opgroeien, onafhankelijkheid en zelfstandig worden. Over identiteit en hoe die verstrengeld is/was met o.a. geloof en sociale media.

 

6. Small, Slow But Steady - Het Japanse Million Dollar Baby

In het waargebeurde Small, Slow But Steady vecht de doof geboren bokser Keiko Ogasawara voor erkenning en haar boksgemeenschap in Tokio. Alsof Yasujirō Ozu, de Japanse meester van de sereniteit in het alledaagse, zich boog over het Amerikaanse sportdrama Million Dollar Baby 

 

 

Lees ook

Reeks
Beleef Weer Meer