TAZ 2022

6x jong talent op Theater Aan Zee

Jong werk, het team van Theater Aan Zee die jonge makers op het podium zet op het festival, merkte dat iedereen enorm veel zin om eindelijk weer te maken en te spelen. Hier zijn onze tips uit hun selectie.

1. Memes in theatervorm en theater in memevorm

In The Memeing of Life gidsen Bas Vanderschoot en Jeff Aendenboom je tegen lichtsnelheid doorheen het wereldwijde web. In dit swipe-cabaret tonen ze de schoonheid van het lachen met álles.

2. Mater: bang van vrouwen

De voorstelling Mater bestaat uit vijf verhalen verteld vanuit het verleden, het heden, en een alternatieve toekomst. Het is een soort ritueel, geleid door zeven vrouwen. Ze verkennen hun angsten én de angsten die de maatschappij heeft voor het vrouwelijke. Het stuk is een ode aan het duistere van de vrouw, het ingehoudene, en aan verandering.

 

3. Oorlog doet Zoë Demoustier dansen

In Unfolding an Archive vertaalt performer Zoë Demoustier 20 jaar oorlogsverslaggeving uit het het beeldarchief van haar vader, in een choreografie. Je ziet een tijdlijn van herinneringen op de geluiden van het archief.

4. De afgewassen jazz van DISHWASHER_

De bandleden van DISHWASHER_ zijn fan van computermuziek, maar gebruiken zelf toch eerder gewone instrumenten. Daardoor klinkt het trio heel anders dan klassieke jazz. Live neemt hun energieke set ook nog eens onverwachte wendingen door pure improvisatie.

5. De funk van LũpḁGangGang

Deze ondeugende band begon als een coverband in 2017 en werkt ondertussen aan hun debuutalbumLũpḁGangGang stond al in de AB, op Gent Jazz en nu dus zelfs op een theaterfestival.

6. Nachtzwemmen: als een vlieg op de muur van de club

Met een gedeelde liefde voor de chaos van het nachtleven, glitter en spektakel maakten Jarne Van Loon en Lieselot Siddiki samen Nachtzwemmen. Een feest vermomd als een voorstelling, of omgekeerd.

Meer festivalinspiratie?

Een hele lente en zomer lang kan je naar muziek-, theater- en circusfestivals, een combinatie daarvan en alles ertussenin. Kies je favoriete muziekgenre of ontdek iets nieuws, en geniet op een weide of in een tent van die unieke festivalsfeer.

Beleef weer meer

Reeks
Festivals