Parachute

6 uitstapjes waar eten en drinken geen verleiding is

De ramadan duurt nog tot 20 april en een hele dag niet eten en drinken is uiteraard een hele beproeving. Het valt iets beter mee als de lekkernijen niet onder je neus worden geschoven. We geven dus graag enkele tips voor activiteiten waar eten en drinken ver weg is, of waar een volle maag zelfs een slecht idee is.

1. Cinema zonder popcorn

De middag of vooravond in de bioscoop doorbrengen: klinkt als een geweldig idee. Tot je overal het gekraak van popcorn en chipszakken rond je hoort. Een hele maand geen film dan?

Cinema ZED in Leuven is je redding. Daar bekijk je uitstekende films in alle rust, want eten en drinken is er niet toegelaten in de filmzaal. 

2. Een rustige expo

In musea is doorgaans in geen velden of wegen iets eetbaars te vinden. Een tentoonstelling bezoeken is bovendien de perfecte afleiding: je slentert van kunstwerk naar kunstwerk, of van het ene interessante paneel naar het andere, en voor je het weet zijn er twee uren voorbij.

8 boeiende expo's in het voorjaar

3. Weg met afval én je eetlust

Vermijding is één mogelijkheid. Een andere tactiek: ontmoediging. Niets zo wansmakelijk als de drab in het Brusselse kanaal, of beter nog: alle wansmakelijke verpakkingen van eten en drinken die in het water gegooid zijn.

Ga mee op kajakpoetstocht met netje en vuilniszak in de hand om afval uit het water te vissen. Zo maak je van het kanaal een aangenamere plek én je eetlust is meteen een pak minder.

4. Droom weg in een prachtige tuin

Heb je het toch liever wat properder? Kies dan voor een wandelingetje door een fleurige tuin. Verrassend veel bloemen en planten zijn eetbaar, maar voor de zekerheid blijf je er beter af.

8 prachtige tuinen om in weg te dromen

5. Voor durvers met een lege maag

Trampolinespringen is dé activiteit waarvoor een lege maag ideaal is, alleen krijg je er allicht wel dorst van. 

Kies dan liever voor een avontuurlijke sport die je minder doet zweten: duiken, parachutespringen, racen of wakeboarden bijvoorbeeld. Een nuchtere maag is absoluut aanbevolen.

5x avontuurlijk sporten voor durvers

6. Duik het riool in

De beste manier om je eetlust te onderdrukken is puttekesgeur in je neus. Ideaal daarvoor is een bezoekje aan het riool.

In de Middeleeuwen waren de ruien een bovengronds net van waterwegen dat Antwerpen voorzag van drinkbaar water en een binnenhaven. Later dienden ze als riolen en uiteindelijk werden ze overwelfdVerken de onderbuik van de stad langs oude gewelven, kanaaltjes en sluizen. De geur zal je nog lang bijblijven.

In het Riolenmuseum vind je geen feeërieke schilderijen of nostalgische kleinoden. Wel alles over de honderden kilometers aan riolen die dagelijks duizenden liters afvalwater slikken. Je maakt er kennis met ondergronds Brussel, nat en droog. En je bewandelt uiteraard ook zelf een stukje riool.