U bent hier:

6 tips voor wie valentijn maar niks vindt

7 tips voor wie Valentijn maar niks vindt

6 tips voor wie valentijn maar niks vindt

Heb je alle hoop in de liefde verloren, is cynisme je moedertaal of vind je valentijn gewoon platte commerce? Hou vol, 14 februari is voorbij voor je het weet. Tracht te overleven met deze tips.


1. Een lekker depressieve avond

De beste kunst wordt gemaakt door mensen die zich slecht voelen, toch? Valentijn vormt dus een rechtstreekse bedreiging voor onze artistieke rijkdom! Tijd voor wat tegengas.

Ga naar de Depressieve Valentijnsavond in Antwerpen. Een comedian die sinds mensenheugenis vrijgezel is en een cabaretier die uitzichtloos gevangen zit in een huwelijk brengen een ode aan de ondraaglijke marteling der liefde en de vreugde van het alleen zijn.

 

2. Dingen met cava

87%* van alle Valentijnsactiviteiten zijn gewone activiteiten waar 'met bubbels' aan de titel is toegevoegd. Win-win! Je kan er dus net zo goed van profiteren en cava drinken op originele plaatsenOp een alpacaboerderij bijvoorbeeld.

 

3. Bloemschikken voor snelle beslissers

Je kan het onversneden seksisme noemen, maar februari lijkt de enige periode waarin je als man kan leren bloemschikken. Wij begrijpen ook niet waarom. Maar grijp nu je kans, of je moet wéér een jaar wachten.

 

4. Het onromantische Ros Beiaard

Op 14 februari is het nog slechts 100 dagen tot het Ros Beiaard door Dendermonde galoppeert. Dat gebeurt maar eens in de tien jaar, dus valentijn moet uiteraard wijken - feest mee op de Grote Markt

 

5. Feesten tot het voorbij is

Ben je stiekem wél een hopeloze romanticus maar heb je gewoon niemand om op date te gaan? Op feestjes met ronkende namen als Funky Fabric - Show Me Love (Gent), My Porny Valentine (Brussel) of de All You Need Is Love Party (Antwerpen) kan je die situatie grondig aanpakken.

 

6. Consistente cupido?

Ben je zo'n type dat zegt "voor ons is het elke dag Valentijn"? Dan zit je hier eigenlijk op de verkeerde pagina, sorry. Haters gonna hate. Kijk liever naar onze tips voor rasechte lovebirds.

 

* Dit cijfer is een ruwe schatting en berust niet op peer-reviewed wetenschappelijk onderzoek.

 

Op zoek naar nog meer romantische en niet-romantische vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.