Domein Bovy

6 schattenjachten voor dierenvrienden

Kleine dierenvriend in huis? Tijdens deze speurtochten mag je op pad met (al dan niet denkbeeldige) varkens, insecten, torenvalken, walvissen en andere dieren.

Schatten van Vlieg?

Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen deze zomer op schattenjacht op meer dan 350 plekken in Vlaanderen en Brussel. Tussen de boeken in een bibliotheek, in de tuin van een museum of in een hoekje van een kasteel ... Er vast ligt ook een schat bij jou in de buurt

 

1. Met een torenvalk naar de bib

Ben je al eens in de Universiteitsbibliotheek van Leuven geweest? In het statige gebouw op het Ladeuzeplein vind je niet alleen eeuwenoude boeken en mysterieuze leeszalen, maar ook een schat van Vlieg. Doorkruis samen met Etienne de torenvalk de prachtige bibliotheek en vergeet zeker niet om de toren te beklimmen voor een prachtig uitzicht over Leuven. 

 

2. Wonderlijke walvissen in Museum Dr. Guislain

In Museum Dr. Guislain in Gent is deze zomer Wim Opbrouck neergestreken, met zijn tekeningen en schetsboeken vol verzinsels en bedenkingen - en vooral vol walvissen. Duik met het hele gezin in het verhaal van de Wonderlijke Walvis tijden een spannende schattenjacht. Er zijn twee verschillende speurtochten (eentje voor speurders van 2 tot 5 en eentje voor speurders van 6 tot 12) langs hetzelfde parcours: ideaal om iedereen tegelijk in de gaten te houden. 

 

3. Geitjes knuffelen in Heusden-Zolder

Op Domein Bovy in Heusden-Zolder waaien de aroma's van boerderijdieren zo naar je toe. Tijdens een leuke speurtocht op het domein mag je snuffelen naar allerlei natuurschatten in natuurgebied De Wijers, van heerlijk geurende bloemen tot zeldzame vogels. En natuurlijk lopen er in het dierenpark allerlei dieren rond om te knuffelen, van geiten tot wollige varkentjes. 

 

4. Kriebeldiertjes vangen in De Wereld van Kina

Liever kleine diertjes? In De Wereld van Kina: de Tuin volg je je speurneus om de insecten die er wonen te vinden. Ze hebben immers allemaal een speciale uitdaging voor jou, met geuren die ze heerlijk (of net heel vies) vinden. Vertrouw je hen, of zit er een luchtje aan?

 

5. Een vrolijk varkentje in het Museum van de Nationale Bank

In het Museum van de Nationale Bank ontmoet je Viktor het spaarvarken. Viktor heeft een grote droom: zijn oude boerderij helemaal opknappen zodat alle dieren er kunnen komen wonen. Daarvoor heeft hij wel hulp nodig, dus doe snel je klompen aan en breng alle opdrachten in het museum tot een goed einde, om de boerderij stap voor stap beter te maken. 

 

6. Dieren met een geurtje in het Zwin

Vliegen hebben geen neus, en toch kunnen ze heel goed ruiken. Wil je weten hoe dat werkt, en hoe andere dieren geuren gebruiken om te overleven? Dan moet je naar Zwin Natuur Park: tijdens de speurtocht daar leer je alles over hoe dieren ruiken. 

 

Lees ook

De leukste schattenjachten in openlucht

6x op schattenjacht in en rond een kasteel

Schatten jagen en verkoeling zoeken: 4 tips

7 schattenjachten in verrassende musea