U bent hier:

6 plaatsen waar de zon je nooit vindt

6 plaatsen waar de zon je nooit vindt

6 plaatsen waar de zon je nooit vindt

Tips voor hete dagen.


1. In een koeltoren

In de koeltorens van Vilvoorde is het - jawel - lekker koel. Ze liggen al jaren stil, maar nu kan je er naar de expo 'Fallen empires and refound desires', zwevend tussen autonome kunst en stedelijke architectuur.

Ook leuk bij dit weer: een van de deelnemende kunstenaars zette er een loods onder water

 

2. In het bos

Bossen warmen minder op dan beton of asfalt en zijn dus een beetje de ijskasten van de wereld. Je kan ook naar de koelcel van de Colruyt - maar daar kan je dan weer minder mooi wandelen.

 

3. In een donker kasteel

Metersdikke muren, vochtige kelders en schaduwrijke tuinen - kastelen hielden het lang voor de uitvinding van de airco al koel. Profiteer van de hitte voor een verfrissend kasteelbezoek.

 

4. Onder water

Geen betere manier om af te koelen dan een bommeke in het water. Rep je dus snel naar het dichtstbijzijnde recreatiedomein, zwemvijver of openluchtzwembad. Niet té snel, want dan ga je zweten.

Als je liever niet helemaal onder water wil, installeer je dan met een gekoeld drankje in een gezellige zomerbar - met parasol uiteraard. In Bar Noord (Antwerpen) en Zebrabeach (Gent) kan je bijvoorbeeld met je voeten in het water gaan zitten.

 

5. Onder de grond

"Kelders: heerlijk!" zei niemand ooit. Behalve als het 35 graden is.

 

6. In een kano of kajak 

Oké, op het water is het moeilijk om aan de zon te ontsnappen. Maar met een peddel in de hand wordt de hitte sowieso draaglijk. En je hoeft niet eens naar de oevers van de Lesse voor een kano- of kajaktochtje. 

  • Op de Durme geniet je van prachtige natuur rond Lokeren.
  • Bepeddel de Leie in Gent vanuit het landelijke Drongen of verken de Gentse wateren vanuit Meulestede. 's Avonds (lekker fris!) kan je zelfs een fakkeltocht maken en de Graslei vanop het water aanschouwen.
  • In Roeselare kan je een stukje Leie of het kanaal Roubaix-Pecq afvaren. 
  • Ontdek een verborgen stukje Aalst vanop de Dender.

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.