S.M.A.K.

6 leuke workshops voor kinderen

Kunst, theater, muziek of techniek: met deze leuke cursussen en workshops leer je op een paar uur tijd iets nieuws of maak je iets moois, zonder meteen te moeten inschrijven voor een hele reeks of een volledig semester.

1. De Serre: voor groene vingertjes

In ARhus (de bibliotheek van Roeselare) kan je elke maand naar De Serre, een creatieve workshop voor kinderen en (groot)ouders met groene vingers. Een expert geeft uitleg en zet jullie op weg: maak vogeltaartjes of lekkers met lokaal fruit, knutsel een zelfgemaakte plantenhanger of maak duurzame kerstversiering.

2. Theaterpret in hetpaleis

In hetpaleis in Antwerpen kan je niet alleen naar wonderlijke familievoorstellingen gaan kijken, af en toe mag je er zelf ook op het podium kruipen tijdens een dans- of theaterworkshop.

3. Kunstig knutselen met mu-zee-um

Kleine of grote kunstenaar in huis? In Oostende geeft mu-zee-um kunstworkshops aan iedereen, van de allerkleinste mini's tot artistieke pubers en zelfs volwassenen en mensen met een beperking. Ze helpen je aan de slag met allerlei technieken: lichtprinten, stippenkunst, schrijven, fotografie, en nog veel meer. 

Meerdere dagen en locaties

De Sint redt een kind - speciaal voorleesmoment!

4. Word een maker met GRNDbrekers

Op de zolder van het kasteel in Bouckenborgh Park in Merksem vind je een bijzondere makerspace. Elke maand mogen kinderen en jongeren er gaan experimenteren tijdens een workshop van GRNDbrekers: oefen met 3D-printers, lasersnijders, soldeerbouten ... Je maakt iets moois en intussen leer je heel wat bij over techniek en wetenschap. 

5. Muziek met mini's in Leuven

Zelfs de allerkleinsten kunnen aan de slag met kunst. Bij Piejaanoo in Leuven bijvoorbeeld, waar je muziekworkshops kan volgen met je baby. Ga samen aan de slag met bekende kinderliedjes, kleurrijke attributen, leuke bewegingsspelletjes en instrumenten. 

Ook voor kleuters zijn er leuke muziekworkshops, waarin jullie samen kennismaken met allerlei muziekinstrumenten. Je kan inschrijven voor een hele reeks, of voor een van de sessies. 

6. Laat je inspireren in het S.M.A.K.

In het S.M.A.K. in Gent kunnen kinderen en hun (groot)ouders elke eerste zondag van de maand naar een kunstmatinee. Een gids neemt jullie mee in het museum, daarna mogen jullie creatief aan de slag tijdens een leuke workshop.

Reeks
Beleef Weer Meer