Cirkerie

6 festivals waar kinderen welkom zijn

Kijken jullie ook zo uit naar zomers samenzijn, muziek en gelach, gezelligheid en verwondering? Deze zes festivals voor kinderen staan alvast te popelen om je te ontvangen.

 

1. Kijk je ogen uit op de Gentse Feesten

De Gentse Feesten zijn een belevenis: de nacht is voor de grote feestvierders, maar overdag is Gent een paradijs voor kinderen. Op elke straathoek ontmoet je opzwepende fanfares, spectactulaire acrobaten en speelse straatartiesten

Verwacht je aan heuse kinderdorpen, tientallen theatervoorstellingen, véél muziek en speelinstallaties.

 

2. Spelen op Dranouter

Folkfestival Dranouter is een van de bekendste zomerfestivals, en ook voor kinderen een heus feest. Op het festivalterrein zijn er de hele dag door leuke activiteiten: muziek maken met afval met TrashBeatz, een zeepkarrenrace, kermis op rolletjes en een prikkelende speeltuin zoals je er nog nooit een zag.

Met grote namen als Intergalactic Lovers, Madou en Sylvie Kreusch biedt het festival ook voor de ouders een aantrekkelijke affiche. 

 

3. Avonturen op Wonderweekend

Wonderweekend is een feeëriek festival midden in de natuur, met theater, dans en muziek. En ook: activiteiten waar je nog nooit aan dacht en belevenissen die nog lang geen naam hebben.

‘s Avonds sluit je af met een avondshow en een wonderlijke tocht door het donkere bos die eindigt op een kampvurenveld waar je jouw marshmallowbak- en goochelkunsten kan bijschaven. Erna duik je samen een kartonnen tent in op de Kamping van Karton

 

4. Smullen op Jazzkitchen

JazzKitchen brengt een bijzonder recept: een combinatie van sfeervolle jazz en eten van meesterchefs. Je geniet van gratis muziek en als je inschrijft, kan je ook smullen van een viergangenmenu. Je eigen picknick meebrengen mag ook.

Dankzij de kinderanimatie wordt dit een heerlijk zomers familiefestival.

 

5. Gratis plezier op BoombalFestival

Boombalfestival, da's gezelligheid troef tussen de fruitbomen. Je geniet er van een podium met bluegrass, franse chanson, folk en jazz, en ook kinderen zijn hier in hun nopjes. Op het festivalterrein vind je springkastelen, toneel, knutselateliers, klimrotsen, draaimolens… Zelfs baby’s hebben er hun eigen hoekje.

 

6. Nazomeren in Lokeren

In Park Verloren Bos in Lokeren kan je in september terecht voor een dag vol fantasie, avontuur en plezier. Duik het groen in voor circus, theater, muziek, knutselplezier, drank, taart en amusement, op maat van kinderen en families.

Beleef Weer Meer

Reeks
Een onvergetelijke festivalzomer