Bouckenborgh Zomerpark

6 culturele zomerbars

Deze 6 gezellige zomerbars in Vlaanderen hebben alles. Er zijn drankjes en hapjes, er is goed gezelschap en wie weet ook wel de zon - en je kan tussendoor een concert, expo of voorstelling meepikken.

 

1. Altijd zomer in Antwerpen

Tijdens Zomer van Antwerpen geniet je van theater, dans en films op bijzondere locaties in de stad. En ook van gezellige terrasjes: in Park Groot Schijn, aan de rand van de stad, zit de Zomerbar genesteld, een zomerse oase waar je kan wegzakken in een hangmat, ravotten in een speelbos of rondjes rijden op de rolschaatspiste. Daarnaast kan je er ook terecht voor bijzonder spektakel en ongeziene circusvoorstellingen

Nog dorst? Verstopt achter een container in Berchem vind je ook nog de Zomerfabriek. Je slurpt er van frisse drankjes en streetfood, maar ook van verrassende performances, fijne expo's, spannende dancebattles en salsalessen. 

 

2. Met natte voeten in de Zebrastraat

Kunstenplatform Zebrastraat bouwt zijn binnenplein in de zomer om tot een gezellige strandbar, inclusief een (ondiepe) vijver om met je voeten in te spetteren. Elke donderdag komt er een dj zwoele plaatjes draaien, en op donderdag en zondag kan je smullen van een zomerse barbecue

 

3. Kunst en cocktails in Museum M

Vroeger kon je elke zomer op het dak van Museum M terecht voor verfrissende drankjes, dit jaar is de ZoMerbar enkele verdiepingen gezakt, naar het (deels overdekte) publieksterras en de binnentuin van het museum. Het concept blijft gelukkig hetzelfde: je geniet van prikkelende tentoonstellingen, indrukwekkende kunst én van een gezellig terras, allemaal op dezelfde plek. 

De kleinste bezoekers zijn in de zomer elk weekend welkom in de Museumspelstraat, waar ze circuskunsten leren, moddertaartjes boetseren of gigantische bellen blazen. 

 

4. Altijd feest bij Recyclart

Recyclart in Brussel viert de zomer in eigen land. Een reuzenterras ontplooit zich op de binnenkoer om elke donderdag en vrijdag allerlei moois te verwelkomen: muziek, performances, pop-up geveltentoonstellingen, dj-sets, heerlijk vegan eten - en natuurlijk enthousiaste vakantiegangers. Op vrijdag kan je een workshop volgen, daarna verhuist het feest naar binnen tot de vroege uurtjes. 

Tot vr 29 jul 2022
Afgelopen

Recyclart Holidays

Brussel
Festival

 

5. Eindeloos veel opties in Bar Bricolage

Op de Oude Gentse Dokken vind je Bar Bricolage, een wonderlijke plek vol rust, zon en vrolijke bouwwerken uit recupmateriaal. Je kan er gezellig iets eten of drinken, en er valt altijd wel iets te beleven: een yogasessie, een tentoonstelling, een rommelmarkt, een openluchtfilm, een workshop ... de mogelijkheden zijn eindeloos. 

 

6. Altijd wel iets te beleven in het Bouckenborgh Zomerpark

In het Bouckenborgh park in Merksem verschijnt de hele zomer lang een gezellige zomerbar met een programma bomvol gratis activiteiten: comedy, concerten, films, sport ... Er valt altijd wel iets te beleven. 

 

Beleef weer meer

Reeks
Beleef Weer Meer